Млинці з гарбуза – смачний і корисний рецепт

Можна довго розповідати, які корисні страви з гарбуза, але багатьом людям ця користь не здається такою вже необхідною. Вони вважають, що не смачно — і все тут! Але я знаю один рецепт, який переверне уявлення скептиків про місце гарбуза на кухні. Це млинці з гарбуза. Рецепт, який ви зараз дізнаєтеся – це дуже смачний десерт. І він просто не може не сподобатися!

mlinci-z-garbuza-02-1024x695-5313612

Млинці з гарбуза – смачний і корисний рецепт

Гарбузові млинці підходять і для налисників, але в моїй сім’ї звикли їх їсти гарячими й запашними просто з медом до чаю. Коли на кухні ще літає запах кориці (додається у тісто для млинців), таке чаювання особливо смачне. Хоча, варто зазначити, що млинці з гарбуза, фоторецепт яких я викладу нижче, дуже смакують і холодними. Правда, у нас, як правило, вони не встигають дожити до цього стану 🙂

Інгредієнти для млинців з гарбуза

Зазвичай, я роблю подвійну порцію млинців, тісто на які робиться з гарбуза. Я навіть, знаєте, як морожу гарбуз на зиму? Кубиками – на гарбузовий суп, і пюре, розфасоване в пакетики по 400 грамів – для млинців на молоці з гарбуза. І таких пакетиків у мене, буває, зберігається близько десятка. Вистачає на цілу зиму, аж до Пасхи. Коли готувала фото рецепта млинців для цієї публікації, також робила подвійну порцію, але далі подам кількість продуктів для цього рецепту млинців вдвічі меншу. Все-таки, сімейка у мене величенька…

Отже, для приготування смачних гарбузових млинців нам знадобиться:

  • Гарбуз – 200 грамів;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Цукор – 60 грамів;
  • Дрібка солі;
  • Пшенична мука – 150 грамів;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Вершкове масло – 30 грамів;
  • Молоко – 300 мл;
  • Кориця – 1 чайна ложка.

З таких млинців можна приготувати святковий торт з фруктами, або м’ясний торт з шампіньйонами. Для останнього рецепту млинці з гарбуза треба пекти з мінімальною кількістю цукру (1 столова ложка).

Млинці з гарбуза — рецепт приготування

Спочатку готуємо гарбузове пюре для млинців. Для цього я гарбуз ріжу на шматочки, кладу в мультиварку і, додавши пару ложок води, на режимі випічка тримаю буквально кілька хвилин. Не треба пекти гарбуз до готовності, достатньо, щоб він став м’якшим, і його можна було без проблем розбити в пюре блендером. Можна це зробити і в каструлі, а можна запекти гарбуз в духовці, чи навіть мікрохвильовці. Останній варіант — найшвидший.

Заморожений гарбуз можна просто розморозити і збити блендером, але тоді смак гарбуза буде дуже яскраво-вираженим. Якщо сорт гарбуза мускатний, як на мене, це плюс. Але якщо ви не любите гарбуз сам по собі, то краще навіть заморожений піддати термічній обробці.

Додаємо в пюре яйця, цукор і сіль. Збиваємо до однорідної маси. Додаємо корицю, розпушувач і борошно. Розмішуємо. Розтоплене масло вливаємо у тісто для млинців. Розмішуємо.

Читайте також рецепти найсмачнішої гарбузової каші і найніжніших оладок з гарбуза.

Щоб правильно приготувати млинці з гарбуза, молоко, перед тим, як додати у загальну масу, треба підігріти. Воно має бути не тепле, а гаряче. Градусів 60-70 приблизно. 300 мл – це орієнтовна кількість молока. Його може бути і менше, і більше. Все залежить, наскільки водянистий вам попався гарбуз. Дивіться, щоб тісто на млинці не було густим. Воно має розливатися по сковорідці.

Дайте тісту «відпочити» десь пів годинки і печіть млинці на сковорідці до готовності з обох боків. Перед першим млинцем сковороду треба змастити маслом.

Вам сподобаються також:

Ось і весь рецепт млинців. Спробуйте хоч раз приготувати млинці без дріжджів за цим рецептом, і, запевняю вас, вони стануть вашою улюбленою стравою з гарбуза. А, може, і найулюбленішим домашнім десертом.

Смакуйте на здоров’я!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.