Можна довго розповідати, які корисні страви з гарбуза, але багатьом людям ця користь не здається такою вже необхідною. Вони вважають, що не смачно — і все тут! Але я знаю один рецепт, який переверне уявлення скептиків про місце гарбуза на кухні. Це млинці з гарбуза. Рецепт, який ви зараз дізнаєтеся – це дуже смачний десерт! І він просто не може не сподобатися. А головне, гарбузові млинці — смачне джерело багатьох вітамінів і поживних речовин.
Гарбузові млинці підходять і для налисників, але в моїй сім’ї звикли їх їсти гарячими і запашними просто з медом до чаю. Коли на кухні ще літає запах кориці (додається у тісто для млинців), таке чаювання особливо смачне. Хоча, варто зазначити, що млинці з гарбуза, фото-рецепт яких я викладу нижче, дуже смакують і холодними. Правда, у нас, як правило, вони не встигають дожити до цього стану 🙂
Зазвичай, я роблю подвійну порцію млинців, тісто на які робиться з гарбуза. Я навіть, знаєте, як морожу гарбуз на зиму? Кубиками – на гарбузовий суп, і пюре, розфасоване в пакетики по 400 грамів – для млинців на молоці з гарбуза. І таких пакетиків у мене, буває, зберігається близько десятка. Вистачає на цілу зиму, аж до Пасхи. Коли готувала фото рецепту млинців для цієї публікації, також робила подвійну порцію, але далі подам кількість продуктів для цього рецепту млинців вдвічі меншу. Все-таки, сімейка у мене величенька…
Отже, для приготування смачних гарбузових млинців нам знадобиться:
З таких млинців можна приготувати святковий торт з фруктами, або м’ясний торт з шампіньйонами. Для останнього рецепту млинці з гарбуза треба пекти з мінімальною кількістю цукру (1 столова ложка).
Спочатку готуємо гарбузове пюре для млинців. Для цього я гарбуз ріжу на шматочки, кладу в мультиварку і, додавши пару ложок води, на режимі випічка буквально кілька хвилин протушую. Не треба пекти гарбуз до готовності, достатньо, щоб він став м’якшим, і його можна було без проблем розбити в пюре блендером.
Заморожений гарбуз можна просто розморозити і збити блендером.
Додаємо в пюре яйця, цукор і сіль. Збиваємо до однорідної маси.
Додаємо корицю, розпушувач і муку (попередньо варто просіяти). Розмішуємо.
Розтоплене масло вливаємо у тісто для млинців. Розмішуємо.
Читайте також рецепти найсмачнішої гарбузової каші і найніжніших оладок з гарбуза.
Щоб правильно приготувати млинці з гарбуза, молоко, перед тим, як додати у загальну масу, треба підігріти. Воно має бути не тепле, а гаряче. Градусів 60-70 приблизно. 300 мл – це орієнтовна кількість молока. Його може бути і менше, і більше. Все залежить, наскільки водянистий вам попався гарбуз. Дивіться, щоб тісто на млинці не було густим. Воно має розливатися по сковорідці.
Дайте тісту «відпочити» десь пів годинки і печіть млинці на сковорідці до готовності з обох боків. Перед першим млинцем сковороду треба змастити маслом.
Вам сподобаються також:
Ось і весь рецепт млинців. Спробуйте хоч раз приготувати млинці без дріжджів за цим рецептом, і, запевняю вас, вони стануть вашою улюбленою стравою з гарбуза. А, може, і найулюбленішим домашнім десертом. Принаймні, у мене млинці з гарбуза були фірмовою стравою років зо два, поки я не спробувала печиво з м’яти. Тепер воно — фаворит моїх солодких вподобань. Бо їсти багато млинців шкідливо для фігури 🙂
Смакуйте на здоров’я!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.