Гарбузове печиво стане гідним доповненням рецептів домашньої випічки з гарбуза, яких вже чимало назбиралося на нашому сайті. Гарбуз в ньому не відчувається зовсім, а ось апельсиновий аромат є, і відчутний. На смак — в міру солодке, ніжне, але з не розсипчастою структурою, таке печиво — ідеальне для мого сина першокласника як смачний і корисний перекус між уроками в школі. Спробуйте і ви цей рецепт гарбузового печива. Впевнена, він вам теж сподобається.
Спочатку підготуємо гарбуз. Його треба запекти, попередньо порізавши на невеликі шматки. Можна запікати в духовці, але я завжди роблю це в мультиварці на режимі «випічка». Відварювати гарбуз для випічки не можна, бо тоді він стане занадто водянистим, і тісто вийде зарідким. Доведеться домішувати борошно, через що гарбузове печиво втратить м’якість і ніжність. Занадто довго запікати гарбуз не потрібно, головне, щоб овоч став м’яким і легко перетворився на пюре за допомогою блендера.
Поки запікається гарбуз, поєднаємо всі інші інгредієнти для гарбузового печива. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор, ванілін, яйце і збиваємо блендером до піни. Апельсин миємо, висушуємо рушником і натираємо цедру на дрібній тертушці. Додаємо цедру в миску до основних інгредієнтів, а потім, коли вихолоне — і гарбузове пюре. Гарно перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
В окремій місткості змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо до гарбузової маси. Замішуємо тісто на гарбузове печиво. Воно має бути не крутим, але таким, щоб з нього можна було зліпити кульки. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо відпочити на хвилин 20.
Відщипуємо від тіста приблизно однакові за масою частинки (приблизно 16-20) й ліпимо з них кульки. Якщо тісто рідке, змочіть руки в олії. Викладаємо на деко, трохи приплюснувши. Зверху прикрашаємо гарбузове печиво насінням з гарбуза.
Домашня випічка з гарбуза:
Ставимо випікатися в розігріту до +200 °C духовку приблизно на 15 хвилин (враховуйте особливості своєї духовки).
Спробуйте також приготувати кукурудзяне печиво. Вам сподобається!
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.