 
							
                            
                            
							Гарбузове печиво стане гідним доповненням рецептів домашньої випічки з гарбуза, яких вже чимало назбиралося на нашому сайті. Гарбуз в ньому не відчувається зовсім, а ось апельсиновий аромат є, і відчутний. На смак — в міру солодке, ніжне, але з не розсипчастою структурою, таке печиво — ідеальне для мого сина першокласника як смачний і корисний перекус між уроками в школі. Спробуйте і ви цей рецепт гарбузового печива. Впевнена, він вам теж сподобається.
Спочатку підготуємо гарбуз. Його треба запекти, попередньо порізавши на невеликі шматки. Можна запікати в духовці, але я завжди роблю це в мультиварці на режимі «випічка». Відварювати гарбуз для випічки не можна, бо тоді він стане занадто водянистим, і тісто вийде зарідким. Доведеться домішувати борошно, через що гарбузове печиво втратить м’якість і ніжність. Занадто довго запікати гарбуз не потрібно, головне, щоб овоч став м’яким і легко перетворився на пюре за допомогою блендера.
Поки запікається гарбуз, поєднаємо всі інші інгредієнти для гарбузового печива. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор, ванілін, яйце і збиваємо блендером до піни. Апельсин миємо, висушуємо рушником і натираємо цедру на дрібній тертушці. Додаємо цедру в миску до основних інгредієнтів, а потім, коли вихолоне — і гарбузове пюре. Гарно перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
В окремій місткості змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо до гарбузової маси. Замішуємо тісто на гарбузове печиво. Воно має бути не крутим, але таким, щоб з нього можна було зліпити кульки. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо відпочити на хвилин 20.
Відщипуємо від тіста приблизно однакові за масою частинки (приблизно 16-20) й ліпимо з них кульки. Якщо тісто рідке, змочіть руки в олії. Викладаємо на деко, трохи приплюснувши. Зверху прикрашаємо гарбузове печиво насінням з гарбуза.
Домашня випічка з гарбуза:
Ставимо випікатися в розігріту до +200 °C духовку приблизно на 15 хвилин (враховуйте особливості своєї духовки).
Спробуйте також приготувати кукурудзяне печиво. Вам сподобається!
Смачного!
ЗЕЛЕНА САДИБА.
 
								 
                                                                    
 23.09.2025
 23.09.2025
 07.10.2025
 07.10.2025
 17.09.2017
 17.09.2017
 17.09.2024
 17.09.2024
 25.10.2025
 25.10.2025
 17.05.2025
 17.05.2025
 25.02.2025
 25.02.2025
 29.09.2021
 29.09.2021
 15.10.2025
 15.10.2025