Цього року я вирішила, що мені потрібні абсолютно нові салати до столу на свята. І це мають бути рецепти, які можна швидко зробити з доступних продуктів, не занадто калорійні, корисні та красиві, звичайно ж! Ми ж говоримо про салати на святковий стіл! Я шукала їх, в основному, на європейських та американських сайтах і в цій публікації готова поділитися з читачами рецептами нових салатів, які мені найбільше до вподоби. Запрошую до дегустації!
Буряк приправляємо спеціями та збризкуємо оливковою олією. Запікаємо його до м’якості будь-яким зручним способом, я запікала в духовці у фользі при температурі 200 градусів приблизно годину і тридцять хвилин (чим менші бурячки, тим менший час запікання). Можна буряк відварити.
Коли буряк охолоне, з’єднуємо його із зеленню, подрібненим сиром і волоськими горіхами. Для заправки змішуємо бальзамічний оцет та оливкову олію у пропорції 1 до 3, приправляємо сіллю та перцем. Додаємо заправку до основних інгредієнтів та перемішуємо.
Бальзамічний оцет в такій заправці можна замінити на винний, біле вино або лимон. Також у заправку для цього святкового салату можна додати невелику кількість гірчиці.
Подрібнюємо яблука, селеру, горіхи. Розрізаємо ягоди винограду на половинки. Змішуємо майонез/йогурт із лимонним соком, приправляємо сіллю та перцем. Додаємо соус до інгредієнтів і обережно перемішуємо. Перед подачею цей святковий американський салат має настоятися в холодильнику хоча б 30 хв. Для сервірування зазвичай розкладають 100 г міксу салатної зелені на блюді або окремих тарілках.
Авокадо і помідори нарізаємо великими шматочками (чері — розрізаємо навпіл). Додаємо нарізану напівкільцями цибулю. За бажання — додаємо подрібнену зелень. Заправляємо соком з лайму чи лимону, солимо та перчимо. Перемішуємо інгредієнти.
Нарізаємо груші слайсами, подрібнюємо волоські горіхи та блакитний сир чималими шматочками. Змішуємо із зеленню.
Поєднуємо інгредієнти заправки. Приправляємо салат та перемішуємо всі складові і подаємо до столу приблизно через пів години, коли цей святковий салат трохи настоїться.
Зверніть увагу! Можливо ці, улюблені мною рецепти, для вас також нові салати до столу:
Нарізаємо навпіл помідори чері та огірки кубиками. Подрібнюємо фету та зелень. Зливаємо рідину з нуту та змішуємо його з підготовленими інгредієнтами.
Поєднуємо оливкову олію, лимонний сік та приправи. Додаємо заправку до інгредієнтів та перемішуємо. За бажання в такий салат також можна додати оливки, солодкий перець та червону цибулю.
Наріжте хліб кубиками та підсушіть в духовці. Змішайте хліб, нарізані помідори, огірок і цибулю. Поєднайте оливкову олію та червоний винний оцет, приправте спеціями. Змішайте інгредієнти з заправкою. Додайте свіжий базилік перед подачею.
Приготуйте також до свята фаршировані шампіньйони в духовці. Це смачні й проста в приготуванні закуска.
Помитий огірок попередньо підсушуємо серветкою (щоб салат не був занадто водянистим). Нарізаємо моркву, огірок і крабові палички тонкою соломкою. Додаємо в миску. Вичавлюємо лимонний сік і змішуємо його з майонезом, сіллю, перцем і гострим соусом (якщо використовується).
Поливаємо інгредієнти заправкою і добре перемішуємо. За бажанням прикрашаємо цей салат до святкового столу насінням кунжуту, кінзою (або зеленою цибулею) і скибочками лимона. Страва смакуватиме найкраще, якщо ви дасте ароматам «подружитися» протягом 30-60 хвилин перед подачею.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.