Сьогодні я хочу зробити не прості млинці, з справжній святковий торт з млинців і фруктів в поєднанні зі збитими вершками. Хочеться наблизити весну, а може й навіть літо… Хочеться аромат стиглих ягід перемішати із запахом м’яти… Млинці ви можете спекти за своїм улюбленим рецептом. А я для цього торту використаю млинці на кефірі. Приступимо!
Дивіться також рецепт м’ясного торту з млинців. Цю смачну і поживну закуску легко приготувати з простих продуктів.
А ще нам знадобляться заморожені чи свіжі фрукти і ягоди.
Змішуємо всі інгредієнти для млинців в одній ємності. Виходить густе тісто, як на сметану. Смажимо млинці на сухій сковороді, вже без масла. Ось такі дірочки мені сьогодні закортіло побачити у млинцях 🙂
Ну, а тепер трохи фантазії. Кільцями для гарніру (або іншим зручним способом) вирізаємо кілька менших кругів з наших млинців. Це для того, щоб надати їм вигляду башточки при зборці торту.
Спробуйте приготувати млинці з гарбуза! Це просто, а смак – неперевершений!
Для вирізання можна використовувати і «шаблони» у вигляді різного діаметру тарілок та блюдець.
Ось така пірамідка із млинців у нас вийшла.
Тепер промазуємо кожен з кругів і млинців збитими вершками і будемо укладати один на одного.
Якщо використовуєте сметану для крему, то треба додати загущувач, щоб наші млинці не розкисли у готовому виробі.
Після того, як ми зібрали всю нашу пірамідку — прикрашаємо її фруктами та листочками м’яти. Ось такий тортик в результаті у нас виходить.
Спробуйте також наш рецепт «Млинці з гарбуза – смачний і корисний рецепт»
Звичайно ж, можна спростити завдання, а саме — просто спекти млинці за улюбленим рецептом і просто переслоїти їх збитими вершками та фруктами. Фрукти можна використовувати і свіжі, і з морозилки. Але сьогодні, напередодні майбутнього масляного тижня, мені захотілося трохи побалувати своїх рідних святковими млинцями у вигляді торта.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.