Панкейки з гарбузом на сметані, або Гарбузові оладки на новий лад

Насправді, панкейки і оладки — це якщо не рідні брати, то дуже-дуже близькі родичі. Грубо кажучи, американські панкейки — це наші оладки, які дещо більші в діаметрі (приблизно в 2 рази). Як правило, панкейки мають круглу форму, дуже пишні, печуться як на олії, так і на повністю сухій сковороді. Мені особисто смажити панкейки без олії подобається більше. По-перше, з точки зору здорового харчування, а, по-друге, так їх можна їсти просто, тримаючи в руці. Мами малих дітей мене зрозуміють — це так зручно, коли можна дитині дати в руку щось смачненьке, і вона потім тією рукою не вимаже всі меблі і стіни в кімнаті. Сьогодні поділюся своїм улюбленим рецептом панкейків з гарбуза. Колись шукала в Інтернеті рецепт гарбузових оладок, і все ніяк не могла потрапити на такий, щоб мені, дійсно, сподобався. Поки не загуглила «панкейки з гарбуза». І ось він! Таки американці більше розуміються на стравах з гарбуза, ніж ми…

Панкейки з гарбузом на сметані, або Гарбузові оладки на новий лад

Панкейки з гарбузом на сметані, або Гарбузові оладки на новий лад

Панкейки на сметані з гарбузом — інгредієнти

  • гарбуз — 120 г;
  • сметана – 100 г;
  • яйце — 1 штука;
  • борошно пшеничне — 130 г;
  • дріжджі сухі швидкої дії – 2 г;
  • цукор — дрібка (якщо хочете солодкі панкейки, збільшість кількість цукру до приблизно 2 ст.ложок);
  • сіль — дрібка.

Гарбузові панкейки на сметані — рецепт

Готуються панкейки з гарбузом на сметані дуже швидко. Я люблю звечора протушити гарбуз в мультиварці, щоб зранку зробити такі гарбузові оладки на сніданок. 10 хвилин і страва готова!

Отже, ріжемо гарбуз на шматочки (можна використати заморожений) і протушкуємо його до м’якості в каструльці, духовці чи мультиварці. Потім складаємо в одну місткість охолоджений гарбуз, яйце, сметану і збиваємо блендером до однорідності.

В іншій посудині змішуємо всі сухі інгредієнти для панкейків на сметані і додаємо їх до гарбузової маси. Замішуємо тісто.

Приготуйте також за схожим рецептом бататові оладки.

Печемо панкейки на сухій сковороді (або змастивши її трохи олією) спочатку з одного боку, потім — з іншого.

Вам сподобається також рецепт гарбузових млинців.

Гарбузові панкейки готові!

Гарбузові панкейки готові!

Подаємо гарячими до чаю. Але і холодними такі гарбузові панкейки на сметані дуже гарно смакують. Іноді я печу одразу дві їх порції, і частину ми з’їдаємо замість хліба до перших чи других страв.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.