Кілька років на моїй кухні були тільки одні млинці – гарбузові з корицею. Ми всі їх любимо, гарбуз майже весь рік є в наявності. Навіщо робити інші, якщо перевірені роками гарбузові млинці дуже добрі? Але цього літа, коли торішній врожай гарбузів вже закінчився, а нові гарбузи ще не виросли, я спробувала зробити млинці на домашньому молоці за рецептом з сайту Євгена Клопотенка. І так вони нам сподобалися, що кожні вихідні влітку ми ними смакуємо. Це дуже простий рецепт, а млинці виходять тоненькими й не рвуться. Простіше смажити їх на сковорідці з антипригарним покриттям. Спробуйте!
Чим жирніше ви використаєте молоко для млинців, тим смачнішими вони будуть. Тому за можливості раджу взяти домашнє молоко. Цукру в цьому рецепті – не багато, не мало. Рівно стільки, щоб ви могли загорнути в них солену рибу чи сир, або полити варенням чи медом. Ці млинці однаково будуть смачні.
Що мені ще дуже подобається в цьому рецепті, продукти не треба доводити до кімнатної температури, можна дістати з холодильника і одразу готувати.
Спочатку вінчиком (не треба блендер) розмішуємо яйця, цукор, олію і сіль до однорідності. Вливаємо в цю масу 680 мл молока і знову гарно розмішуємо, цукор має повністю розчинитися. Тепер додаємо борошно – порціями, щоб не утворювалися грудочки. Трохи всипали, гарно розмішали, додали нову порцію борошна. 260 г борошна я додаю приблизно за 4-5 підходів.
Наше тісто на млинці готове. Тепер йому треба дати відпочити хвилин 10 і можна смажити.
Я смажу свої млинці, змащуючи сковорідку шматочком сала, стороннього запаху млинцям воно не додає. Але можна змащувати сковорідку кулінарним пензликом, змоченим в олії.
Обсмажуємо кожен млинець з двох сторін і викладаємо на миску, присмачуючи кожен невеличким шматочком вершкового масла. Подаємо до столу з улюбленими добавками.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.