Іноді випадково побачена фотографія породжує бажання повторити щось подібне. Так сталося і з сьогоднішнім рецептом. І байдуже, що набір продуктів в оригіналі був зовсім іншим. Головне для мене було – створити гарний, поживний і смачний м’ясний торт з млинців. А ще мені вдалося, використовуючи звичний набір продуктів, внести в повсякденне життя додаткові фарби. Спробуйте і ви!
Для його приготування необхідно мати такі продукти:
Для прикраси торта треба:
Млинці кожна господиня може спекти за своїм улюбленим рецептом заздалегідь. У млинцевий тиждень зручно зробити це завчасно і кожен раз використовувати млинці з різними начинками. Я люблю пекти тоненькі млинці, але у вас можуть бути свої вподобання.
Смачні млинці можна приготувати з гарбузового тіста. Дивіться наш простий рецепт смачних млинців з гарбуза.
Фарш може бути з будь-якого м’яса. Це теж залежить від вашого смаку. Можна використати фарш з птиці, або змішаний фарш зі свинини, яловичини і курки, наприклад. Це може бути і просто відварне м’ясо з бульйону, пропущене через м’ясорубку. У мене напередодні готувався бульйон з яловичини для цибулевого супу. Я пропустила м’ясо з бульйону через м’ясорубку і додала до нього обсмажену цибулю. Начинка готова!
Дивіться також рецепт святкового десерту – торту з млинців і фруктів.
Крім того, для цього рецепту м’ясного торту з млинців я використала свіжі шампіньйони. Все, як завжди – почистила, порізала, обсмажила з невеликою кількістю масла до зарум’янювання, додала дрібно порізану цибулю. І ось тут, за бажання, додаємо трохи сухого вина. Це зовсім не обов’язково, але, повірте, після того, як вино випарується (залишиться всього лише легкий аромат), а ось смак грибів стане значно багатшим.
Ось такими стають наші грибочки після обсмажування.
Для того, щоб краї торту мали більш рівні краї, обрізаємо наші млинці за допомогою тарілки або іншого шаблону.
Вершки волію брати базарні, звичайно ж, вони жирні .Тому збиваю їх вручну, бо вони дуже легко можуть перетвориться на масло. А якщо раптом вершки виявилися ну дуже жирні – просто додайте трохи молока. Або ж використовуйте менш жирні вершки з магазину. Можна, звичайно, додати і сметану, але вона повинна бути дуже гарної якості, щоб наші млинці не промокали після промазування.
Ви вже зрозуміли, що кожен млинець маємо змастити збитими вершками. А потім послідовно будемо укладати наші начинки (на один млинець – фарш, на інший – гриби) на кожен змащений млинець.
Начинку розподіляємо рівномірно і не дуже товстим шаром, зщоб млинці гарно зепилися між собою.
Збираємо весь тортик в башточку. У вершки, що залишилися, додамо дрібно порізану зелень, в даному випадку – кріп, і нанесемо їх на бічну поверхню торта. Верхню частину прикрасимо вершками без зелені і помідорками черрі. А можна і просто залишити зверху торта з млинців кілька самих красиво обсмажених грибочків.
Ось так він виглядає у розрізі.
Прошу до столу. Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.