Logo

М’ясний торт з млинців — смачна і поживна закуска

Іноді випадково побачена фотографія породжує бажання повторити щось подібне. Так сталося і з сьогоднішнім рецептом. І байдуже, що набір продуктів в оригіналі був зовсім іншим. Головне для мене було – створити гарний, поживний і смачний торт з млинців. А ще мені вдалося, використовуючи звичний набір продуктів, внести в повсякденне життя додаткові фарби. Спробуйте і ви!

myasnyy-tort-z-mlyntsiv-10-1024x768-1153010

М’ясний торт з млинців — смачна і поживна закуска

Інгредієнти для м’ясного торту з млинців

Для його приготування необхідно мати такі продукти:

  • 400 грамів м’ясного фаршу;
  • 300 грамів свіжих печериць;
  • 2 цибулини;
  • 300 грамів вершків
  • 10 штук млинців, приготованих за улюбленим рецептом;
  • 20-30 мл білого сухого вина, за бажання.

Для прикраси торту треба:

  • помідорки черрі;
  • зелень.

Спосіб приготування м’ясного торту з млинців

Млинці кожна господиня може спекти за своїм улюбленим рецептом заздалегідь. У млинцевий тиждень зручно зробити це завчасно і кожен раз використовувати млинці з різними начинками. Я люблю пекти тоненькі млинці, але у вас можуть бути свої вподобання.

Смачні млинці можна приготувати з гарбузового тіста. Дивіться наш простий рецепт смачних млинців з гарбуза.

Фарш може бути з будь-якого м’яса. Це теж залежить від вашого смаку. Можна використати фарш з птиці, або змішаний фарш зі свинини, яловичини і курки, наприклад. Це може бути і просто відварне м’ясо з бульйону, пропущене через м’ясорубку. У мене напередодні готувався бульйон з яловичини для цибулевого супу. Я пропустила м’ясо з бульйону через м’ясорубку і додала до нього обсмажену цибулю. Начинка готова!

Дивіться також рецепт святкового десерту – торту з млинців і фруктів.

Крім того, для цього рецепту м’ясного торту з млинців я використала свіжі шампіньйони. Все, як завжди – почистила, порізала, обсмажила з невеликою кількістю масла до зарум’янювання, додала дрібно порізану цибулю. І ось тут, за бажання, додаємо трохи сухого вина. Це зовсім не обов’язково, але, повірте, після того, як вино випарується (залишиться всього лише легкий аромат), а ось смак грибів стане значно багатшим.

Ось такими стають наші грибочки після обсмажування.

myasnyy-tort-z-mlyntsiv-07-1024x767-9989137

Обсмажуємо шампіньйони

Для того, щоб краї торту мали більш рівні краї, обрізаємо наші млинці за допомогою тарілки або іншого шаблону.

myasnyy-tort-z-mlyntsiv-06-1024x767-4588709

Вирівнюємо краї млинців за допомогою тарілки

Вершки волію брати базарні, звичайно ж, вони жирні .Тому збиваю їх вручну, бо вони дуже легко можуть перетвориться на масло. А якщо раптом вершки виявилися ну дуже жирні – просто додайте трохи молока. Або ж використовуйте менш жирні вершки з магазину. Можна, звичайно, додати і сметану, але вона повинна бути дуже гарної якості, щоб наші млинці не промокали після промазування.

Ви вже зрозуміли, що кожен млинець маємо змастити збитими вершками. А потім послідовно будемо укладати наші начинки (на один млинець – фарш, на інший – гриби) на кожен змащений млинець.

myasnyy-tort-z-mlyntsiv-01-1024x768-3087410

На один млинець кладемо смажені печериці

Начинку розподіляємо рівномірно і не дуже товстим шаром, зщоб млинці гарно зепилися між собою.

myasnyy-tort-z-mlyntsiv-05-1024x770-1616027

Кладемо на наступний млинець фарш

Збираємо весь тортик в башточку. У вершки, що залишилися, додамо дрібно порізану зелень, в даному випадку – кріп, і нанесемо їх на бічну поверхню торта. Верхню частину прикрасимо вершками без зелені і помідорками черрі. А можна і просто залишити зверху торта з млинців кілька самих красиво обсмажених грибочків.

myasnyy-tort-z-mlyntsiv-04-1024x810-7761469

Наш м’ясний торт з млинців готовий!

Ось так він виглядає у розрізі.

myasnyy-tort-z-mlyntsiv-02-1024x767-7749859

М’ясний торт з млинців у розрізі

Прошу до столу. Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.