Млинці з гарбуза – смачний і корисний рецепт

млинці з гарбуза фотоМожна довго розповідати, які корисні страви з гарбуза, але багатьом людям ця користь не здається такою вже необхідною. Вони вважають, що не смачні страви з гарбуза – і все тут! Але я знаю один рецепт, який переверне уявлення скептиків про місце гарбуза на кухні. Це рецепт млинців з гарбуза. Їх можна назвати дієтичними млинцями на молоці, якщо, взагалі, можна назвати дієтичними страви, куди входить біле борошно вищого гатунку, цукор, молоко та вершкове масло. Але, однозначно, гарбузові млинці, рецепт яких ви зараз дізнаєтеся – це дуже смачний десерт! І він просто не може не сподобатися ні дітям, ні дорослим. А, головне, млинці тісто, на які готується на основі гарбузового пюре,  смачне джерело багатьох вітамінів і поживних речовин.

Гарбузові млинці підходять і для налисників, але в моїй сім’ї звикли їх їсти гарячими і запашними просто з медом до чаю. Коли на кухні ще літає запах кориці (додається у тісто для млинців), таке чаювання особливо смачне. Хоча, варто зазначити, що млинці з гарбуза, фото-рецепт яких я викладу нижче, дуже смакують і холодними. Правда, у нас, як правило, вони не встигають дожити до цього стану 🙂

Млинці з гарбуза – необхідні продукти

Зазвичай, я роблю подвійну порцію млинців, тісто на які робиться з гарбуза. Я навіть, знаєте, як морожу гарбуз на зиму? Кубиками – на гарбузовий суп, і пюре, розфасоване в пакетики по 400 грамів – для млинців на молоці з гарбуза. І таких пакетиків у мене, буває, зберігається близько десятка. Вистачає на цілу зиму, аж до Пасхи. Коли готувала фото рецепту млинців для цієї публікації, також робила подвійну порцію, але далі подам кількість продуктів для цього рецепту млинців вдвічі меншу. Все-таки, сімейка у мене величенька…

Отже, для приготування смачних гарбузових млинців нам знадобиться:

  • Гарбуз – 200 грамів;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Цукор – 60 грамів;
  • Дрібка солі;
  • Пшенична мука – 150 грамів;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Вершкове масло – 30 грамів;
  • Молоко – 300 мл;
  • Кориця – 1 чайна ложка.

Гарбузові млинці на молоці – рецепт

  1. Спочатку готуємо гарбузове пюре для млинців. Для цього я гарбуз ріжу на шматочки, кладу в мультиварку і, додавши пару ложок води, на режимі випічка буквально кілька хвилин протушую. Не треба пекти гарбуз до готовності, достатньо, щоб він став м’якшим, і його можна було без проблем розбити в пюре блендером. Заморожений гарбуз можна просто розморозити і збити блендером. страви з гарбуза фотомлинці рецепти фото
  2. Додаємо в пюре яйця, цукор і сіль. Збиваємо до однорідної маси. млинці тісто фото
  3. Додаємо корицю, розпушувач і муку (попередньо варто просіяти). Розмішуємо. млинці для налисників фото
  4. Розтоплене масло вливаємо у тісто для млинців. Розмішуємо.
  5. Щоб правильно приготувати млинці з гарбуза, молоко, перед тим, як додати у загальну масу, треба підігріти. Воно має бути не тепле, а гаряче. Градусів 60-70 приблизно. 300 мл – це орієнтовна кількість молока. Його може бути і менше, і більше. Все залежить, наскільки водянистий вам попався гарбуз. Дивіться, щоб тісто на млинці не було густим. Воно має розливатися по сковорідці. млинці на молоці фото
  6. Дайте тісту «відпочити» десь півгодинки і печіть млинці на сковорідці до готовності з обох боків. Перед першим млинцем сковороду треба змастити маслом. як робити млинці фото

Ось і весь рецепт млинців. Спробуйте хоч раз приготувати млинці без дріжджів за цим рецептом, і, запевняю вас, вони стануть вашою улюбленою стравою з гарбуза. А, може, і найулюбленішим домашнім десертом. Принаймні, у мене млинці з гарбуза були фірмовою стравою років зо два, поки я не спробувала печиво з м’яти. Тепер воно – фаворит моїх солодких вподобань. Бо їсти багато млинців шкідливо для фігури 🙂

Смакуйте на здоров’я!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *