Чомусь кому не скажу, що мідії і кальмари в моїй родині чи не щоденна їжа, всі коментують, що ми «жирно живемо». Між іншим, на сьогоднішній день морепродукти, принаймні, очищені заморожені мідії і кальмари – це цілком доступна їжа. А про їх користь можна писати окрему статтю і не одну. Ще один величезний плюс страв з цих морепродуктів – вони готуються лічені хвилини. Рецептом кальмарів з картоплею я вже ділилася. Сьогодні ще одна наша улюблена вечеря нашвидкуруч – спагеті з мідіями.
Щоб буквально за 15 хвилин приготувати поживну і смачну страву нашвидкуруч з мідій, нам знадобиться (з розрахунку на 2 порції):
Власне, це весь набір продуктів. Як бачите – зовсім небагато і якщо підрахувати вартість, то така смачна страва нашвидкуруч для двох обійдеться вам приблизно в двадцять п’ять-сорок гривень (ціна актуальна на січень 2017 року), в залежності від того, яку кількість мідій ви використаєте. Сьогодні заморожені очищені мідії я купую на ринку за ціною 150 грн. за кг.
Цю страву нашвидкуруч починаємо готувати з того, що дістаємо з морозильної камери мідії. Кладемо їх у глибоку миску і заливаємо гарячою водою для розморозки. Залишаємо наші морепродукти у спокої і ставимо варитися спагеті. Процес, я думаю, описувати не варто. Поки спагеті з пшениці твердих сортів варяться, а це займає приблизно 15 хвилин (враховуючи те, що вода для спагеті ще має закипіти) ми приготуємо підливу з мідій.
Приготуйте також мідії мариновані. Це дуже-дуже смачно!
Для приготування цієї страви я використовую глибоку сковороду, щоб відварені спагеті вкинути до мідій. Але можна зробити і навпаки – мідії змішати зі спагеті у каструлі, де вони варилися. Можна готові спагеті на тарілці просто полити підливою з мідій перед подачею на стіл, або використати для приготування мідій мультиварку в режимі “випічка”.
Отже після того, як поставили воду на спагеті, шинкуємо цибулю. Розрізану на четвертинки кидаємо її на гарячу сковорідку, в яку попередньо влили олію. Підсмажуємо до золотистого кольору.
Приготуйте також макарони по флотські. Це просто і неймовірно смчано!
Мідії (які за цей час розморозились у воді) промиваємо і, не відтискаючи воду, кидаємо на сковорідку. Пару хвилин, помішуючи, підсмажуємо на середньому вогні. Потім, коли мідії пустять сік, солимо, перчимо, додаємо улюблені трави (як на мене, з морепродуктами найкраще смакують середземноморські), 2-3 столових ложки сметани (не обов’язково) і трохи води, зменшуємо до мінімуму вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо тушитися ще кілька хвилин. Скільки треба, щоб відварилися до готовності спагеті. Готові спагеті викладаємо у сковорідку, добре все перемішуємо.
Ось і все – наша страва нашвидкуруч з мідій готова. Пора сідати до столу. А на десер за 10 хвилин можна зробити сирники з манкою чи за півгодини – бананові кекси.
А якщо полюбляєте страви з морепродуктів та риби, подивіться ще мій рецепт шпротів по-домашньому. Влітку гарно охолоджує – вітамінна окрошка з буряка.
Споживайте на здоров’я!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.
Сохранить
Сохранить
Сохранить
Сохранить
Сохранить