Сирники з манкою — найпростіший рецепт

Сирники з манкою готуються просто і, що головне, швидко. То ж цей десерт можна справедливо вважати стравою нашвидкуруч, як і кальмари з картоплею чи мідії зі спагетті. А ще особисто мені такий рецепт сирників подобається тим, що вони завжди виходять гарненькими і акуратними – не розвалюються і смакують навіть холодними. Подробиці приготування, читайте в статті.

Сирники з манкою — найпростіший рецепт

Сирники з манкою — найпростіший рецепт

Інгредієнти для сирників з манкою

Для цієї страви нам знадобиться мінімальний набір продуктів. На дві-три порції:

  • Сир – 300 гр.;
  • Манка – 3 ст.ложки;
  • Цукор – 3 ст.ложки;
  • Ванільний цукор – за бажання;
  • Цукрова пудра – для посипки;
  • Мука – для обвалювання;
  • Олія рослинна (я використовую тільки нерафіновану) – для смаження.

Інгредієнти для сирників з манкою

Інгредієнти для сирників з манкою

Як бачите, цей рецепт сирників вимагає зовсім небагато продуктів. Як правило, манка , цукор, мука і олія завжди знайдуться на кожній кухні. А сир іноді я використовую навіть заморожений. Але, звичайно, краще купити свіженький. Його жирність – не так вже й важлива. Можна готувати сирники з манкою на основі знежиреного магазинного сиру. Але смачніші вони, звичайно, з домашнього жирного творогу.

Манки і цукру, якщо сир дуже жирний, треба взяти більше – на сто грам сиру по півтори столових ложки.

Рецепт приготування сирників з манкою

Сирники з манкою готуються так:

  • Змішуємо сир, цукор і манку. За бажання – додаємо ванільний цукор.
  • Мокрими руками (особливо, якщо сир нежирний) формуємо сирники.
  • Обвалюємо кожен сирник в муці.
    Обвалюємо кожен сирник в муціОбвалюємо кожен сирник в муці
  • Викладаємо на розігріту сковорідку з олією;
  • Обсмажуємо з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.
Обсмажуємо сирники з манкою з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки

Обсмажуємо сирники з манкою з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки

  • Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Пам’ятайте, що красиво прикрашені страви смакують краще, тому не лінуйтеся прикрасити свої сирники з манкою свіжими фруктами чи ягодами по сезону, наприклад, полуницею.

 

Погодьтеся, сирники — це дуже просто! Спробуйте приготувати ще Сирники з яйцями і в’яленою вишнею чи родзинками.

Але рецепт з манкою, як на мене, найпростіший. Спробуйте, вам обов’язково сподобається!

Ще смачний десерт з сиру – торт без випічки. А якщо полюбляєте швидку випічку, приготуйте бананові кекси за 30 хвилин. Вони неперевершені!

Споживайте на здоров’я!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Сохранить

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Сирники з манкою — найпростіший рецепт

  1. Аля says:

    Оксана ви мене заінтригували рецептом сирників ,я на пів кіла сиру завжди додавала 1 яйце …сирники теж з манкою роблю ….на фото бачу такі вони пухкенькі …треба і собі без іічка приготувати .Дякую.