Смажені пиріжки з тако — рецепт нашвидкуруч

Тако — кукурудзяні чи пшеничні круглі тонкі коржики, які наповнюються різноманітними начинками. Це страва мексиканської кухні. Сьогодні лаваш «тако» в Україні можна купити чи не в кожному супермаркеті. В цій публікації пропоную приготувати не класичне тако, а трохи адаптоване під українську кухню — смажені пиріжки на основі тако. Це не зовсім пиріжки, адже тісто на них робити не треба. Головну роль тут грає начинка, а вона в цьому рецепті пиріжків з тако може бути будь-яка — і солодка, і солона. Цього разу я зробила тако з тушкованою капустою, подобається мені до них і начинка з картоплі та печериць, яєць і зеленої цибулі (дуже актуально після Великодня 🙂 ). А іноді я загортаю в тако кисломолочний сир з цукром і сметаною — і виходять швидкі «налисники».

Смажені пиріжки з тако

Смажені пиріжки з тако

Інгредієнти для смажених пиріжків з тако

  • лаваш «Тако» (можна замінити на звичайний лаваш, але у формі тако підходить більше, бо це ідеальний розмір для смажених пиріжків);
  • сметана для змащування лаваша;
  • начинка — на ваш вибір і смак;
  • яйце — для кляру;
  • олія — для смаження.

Лаваш тако можна купити чи не в кожному супермаркеті

Лаваш тако можна купити чи не в кожному супермаркеті

Рецепт смажених пиріжків з тако

Це такий простий і швидкий рецепт, що і писати особливо нічого. Спочатку змащуєте лаваш тонким шаром сметани, особлива увага — краям.

Викладаєте начинку: рівномірно розподіляєте по всій поверхні, але лишаєте по сантиметру з країв. Загортаєте тако, як налисник, а потім краї «трубочки» засовуєте всередину.

Тепер лишається тільки обсмажити наші швидкі пиріжки з тако на сковороді з обох боків. Але не забудьте попередньо їх занурити в яйце, яке розколотили до однорідної маси.

Такі пиріжки особливо гарно смакують, коли трохи постоять. Тоді начинка зробить свою справу — своїм соком пом’якшить лаваш до ніжного стану.

Смачні ці смажені пиріжки з тако і як перекус, і як доповнення до перших страв. А ще — це дуже гарний варіант використати залишки продуктів в холодильнику, або страв, які лишилися після святкування Різдва, Великодня чи інших свят, коли ми зазвичай готуємо стільки, що нереально з’їсти за кілька днів.

На смачний перекус можна також приготувати тортилью з начинкою.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.