Тако — кукурудзяні чи пшеничні круглі тонкі коржики, які наповнюються різноманітними начинками. Це страва мексиканської кухні. Сьогодні лаваш «тако» в Україні можна купити чи не в кожному супермаркеті. В цій публікації пропоную приготувати не класичне тако, а трохи адаптоване під українську кухню — смажені пиріжки на основі тако. Це не зовсім пиріжки, адже тісто на них робити не треба. Головну роль тут грає начинка, а вона в цьому рецепті пиріжків з тако може бути будь-яка — і солодка, і солона. Цього разу я зробила тако з тушкованою капустою, подобається мені до них і начинка з картоплі та печериць, яєць і зеленої цибулі (дуже актуально після Великодня 🙂 ). А іноді я загортаю в тако кисломолочний сир з цукром і сметаною — і виходять швидкі «налисники».
Це такий простий і швидкий рецепт, що і писати особливо нічого. Спочатку змащуєте лаваш тонким шаром сметани, особлива увага — краям.
Викладаєте начинку: рівномірно розподіляєте по всій поверхні, але лишаєте по сантиметру з країв. Загортаєте тако, як налисник, а потім краї «трубочки» засовуєте всередину.
Тепер лишається тільки обсмажити наші швидкі пиріжки з тако на сковороді з обох боків. Але не забудьте попередньо їх занурити в яйце, яке розколотили до однорідної маси.
Такі пиріжки особливо гарно смакують, коли трохи постоять. Тоді начинка зробить свою справу — своїм соком пом’якшить лаваш до ніжного стану.
Смачні ці смажені пиріжки з тако і як перекус, і як доповнення до перших страв. А ще — це дуже гарний варіант використати залишки продуктів в холодильнику, або страв, які лишилися після святкування Різдва, Великодня чи інших свят, коли ми зазвичай готуємо стільки, що нереально з’їсти за кілька днів.
На смачний перекус можна також приготувати тортилью з начинкою.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.