Logo

Салат з мідіями, яйцем та огірком

Заморожені мідії в нашому холодильнику є майже завжди. Якщо нема, значить, пора сходити в мій улюблений рибний магазинчик, щоб поповнити запаси. Мідії зі спагеті у нас — як мінімум, раз на тиждень, а то і два. Бо це швидко і поживно. А недавно я почала часто використовувати мідії в салатах. І вам раджу, бо такий салат буде корисним (всі ж знають про користь морепродуктів), і готується швидко (заморожені мідії — це напівфабрикат, готовий до вживання після розморожування і буквально пари хвилин термічної обробки). І для скептиків: мідії — це зовсім недорого, як ви могли подумати. Кілограм заморожених мідій коштує сьогодні приблизно 150 гривень. Принаймні останній раз днями купувала саме за такою ціною (2021 рік на вулиці). З цього кілограму ви можете приготувати 4 рази по дві великі порції мідій зі спагеті або салату з мідіями, яйцем та огірком, рецептом якого поділюся в цій статті. До речі, цей салат такий поживний, що ви цілком можете замінити ним повноцінну вечерю і зайвих калорій при цьому не набрати. В 100 г смажених мідій калорій всього 59, бо мідії на 70% складаються з білків!

Салат з мідіями, яйцем та огірком

Салат з мідіями, яйцем та огірком

Інгредієнти для салату з мідій

  • заморожені мідії — 250 г;
  • курячі або перепелині яйця — 3 або 6 штук, відповідно;
  • свіжі огірки — 2-3 середніх;
  • зубчик часнику (хто любить, можна і більше);
  • вершкове масло — приблизно 20 г;
  • пера зеленої цибулі — 5-6 штук;
  • сіль, чорний перець мелений;
  • столова ложка сметани, гірчиці чи майонезу для заправки (на ваш вибір).

Рецепт приготування салату з мідіями, яйцем і огірком

Ставимо відварюватися яйця. Вони нам потрібні круті. А тим часом займемося мідіями. Дістаємо їх з морозильної камери й заливаємо гарячою водою. Не окропом! Просто гарячою водою з крана. Залишаємо на пару хвилин, першу воду зливаємо і заливаємо ще на пару хвилин гарячою. Потім промиваємо мідії під проточною водою. Чекаємо поки вода стече і дрібно ріжемо ножем часник.

Розігріваємо на сковороді чи в мультиварці вершкове масло, підсмажуємо 4-5 хвилин мідії з часником. Не солимо! Будемо солити всі інгредієнти для салату з мідій разом, перемішуючи в мисці. Поки викладаємо смажені мідії в окрему тарілку (вони з підливкою — це буде основна заправка для нашого салату) і ріжемо огірок. За ним — черга зеленої цибулі і яєць. Мені подобається використовувати для салату з мідій по цьому рецепту саме перепелині яйця. Їх розрізаю на половинки, вони мають гарний вигляд в тарілці.

 

Важливо! Мідії і яйця мають бути охолодженими перед тим, як потраплять у спільну миску з огірком і цибулею.

Змішуємо всі подрібнені продукти в мисці, солимо, перчимо додаємо для смаку ложку-дві сметани, майонезу чи гірчиці.

Вечеряємо!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.