Макарони по флотські багато хто любить за їх максимальну простоту. Навіть школяр чи студент без кулінарного досвіду впорається. Є різні версії походження цієї страви. В Україні такий спосіб приготування макаронів став поширеними у часи Радянського союзу. Класичний рецепт складається з макаронів, фаршу (або дрібно нарізаного м’яса), ріпчастої цибулі та спецій. Також популярною «походною» варіацією став рецепт макаронів по-флотськи із тушкованкою замість фаршу. Звичайно, у господинь є безліч «секретів» цієї страви. Особисто я додаю до стандартних інгредієнтів часник, моркву та томатну пасту. Так, на мій погляд, виходить смачніше, а страва залишається все така ж проста та бюджетна.
Часник та цибулю дрібно нарізаємо, натираємо моркву на тертці. Обсмажуємо овочі на рослинній олії приблизно 5 хвилин. Додаємо фарш, солимо та перчимо. Перемішуємо фарш з овочами — виделкою розділяємо шматочки. Смажимо фарш разом з овочами приблизно 10 хвилин.
Ставимо варитись макарони — обираємо улюблені. Відварюємо до напівготовності та зливаємо воду.
До фаршу додаємо улюблені спеції, суху зелень та томатну пасту. Якщо зелень свіжа, то додаємо наприкінці або перед подачею. Перемішуємо та обсмажуємо приблизно 4 хвилини.
Додаємо до фаршу склянку кип’яченої води, перемішуємо і поєднуємо із макаронами. Тушкуємо все разом ще хвилин десять під кришкою. Готово!
Якщо ви любите смачні і прості рецепти, як, наприклад, макарони по-флотськи, приготуйте також:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.