Ніжне пісочне печиво на кокосовії олії

Про користь кокосової олії як харчового продукту останні роки дискутують дуже багато. Прихильники кокосової олії називають її суперфудом, в першу чергу, наголошуючи, що це єдина олія, яка від нагрівання під час смаження чи випікання не утворює канцерогени. Противники говорять, що кокосова олія дуже багата на насичені жири, і цим фактом вся її користь нівелюється. Думаю, що істина, як завжди, десь посередині. Я використовую кокосову олію тільки для домашньої випічки. Смажити на ній повсякденні страви, як на мене, дорогувато. Півлітрова баночка коштує приблизно 80 грн, в той час, як я купую 5 л італійської оливкової олії Extra virgin за 320 грн. Але печиво на оливковій олії ніколи не буде таким ніжним і ароматним, як на кокосовій. Особливо ця відмінність кокосової олії стає актуальною в піст. В цій статті поділюся рецептом ніжного пісочного печива на кокосовій олії, яке підкорило моїх близьких з першого разу.

Ніжне пісочне печиво на кокосовії олії

Ніжне пісочне печиво на кокосовії олії

Інгредієнти для пісочного печива на кокосовій олії

  • 1,5 склянки пшеничного борошна (300 мл);
  • 2 ст.ложки картопляного крохмалю;
  • 1 куряче яйце;
  • 0,5 склянки кокосової олії (100 мл);
  • 1/4 ч. ложки солі;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • ванілін — пачка (2 г);
  • 0,5 ч. ложки розпушувача для тіста.

Спосіб приготування ніжного пісочного печива

Одразу скажу, що це найніжніше домашнє печиво, яке я коли-небудь пробувала. Воно буквально розтає в роті, його навіть жувати не треба! Поклав на язик, зробив ковток кави чи чаю і насолоджуєшся ніжністю… Саме тому я роблю це печиво в формі невеликих медальйонів за допомогою звичайної чарки діаметром 4 см. Але ніжний смак — це не всі його переваги.

Печиво на кокосовій олії дуже швидко готується. 5 хвилин на приготування тіста і 10 хвилин на випікання. Все! Отже, почали.

Приготуйте також швидке печиво на кефірі.

Робимо тісто. Для цього в одній місткості змішуємо всі інгредієнти, а в другій збиваємо яйце з кокосовою олією. Потім вливаємо суміш олії з яйцем у борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і жирним, через що — не липне до рук.

Потім тісто треба розкачати на дошці. І тут можуть виникнути певні труднощі. Принаймні, в мене було так першого разу. Тісто вийшло занадто густим і погано розкачувалося — рвалося. В цьому випадку можна вмішати в тісто ще трохи кокосової олії. Якщо тісто занадто жирне — можна додати трохи борошна. Але все одно тісто буде дуже ніжним, то ж розкачувати і формувати його треба обережно.

Розкатуємо тісто на домашнє печиво з кокосовою олією на дошці до товщини приблизно 0,5 см. Потім його можна порізати на невеликі шматочки, а можна використати спеціальні формочки чи чарку, як я.

Про користь кокосової олії читайте в нашій статті 8 нових корисних продуктів на моїй кухні.

Переносимо наші майбутні печенюшки на деко, застелене пергаментом, ставимо в духовку, розігріту до 190-200 °C, і випікаємо 10 хвилин. Аромат, я вам скажу, ще той!

Печиво на кокосовій олії смачне і свіже, і на наступний день, якщо чудом ви його не з’їли одразу.

А які страви готуєте ви на кокосовій олії? Поділіться в коментарях!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.