Це дуже швидкий і смачний святковий десерт з печива, для приготування якого потрібні прості інгредієнти і не потрібен кондитерський досвід. Десерт без випічки, проте він виходить просто чудовим! Порційні кульки з вершкового пісочного тіста, вкриті хрусткою помадкою і прикрашені різнобарвною посипкою, виглядають дуже святково на столі. Глазур можна розділити на кілька частин і підфарбувати харчовими барвниками різних кольорів.
М’яке вершкове масло збиваємо кілька хвилин, поки воно не стане пишним і світлим. Додаємо цукрову пудру і дрібку дрібної солі. Збиваємо все разом ще 3 хвилини, вийде дуже світла, гладка однорідна маса.
Пісочне печиво ретельно подрібнюємо в блендері, щоб вийшла зовсім дрібна крихта, майже як борошно. Для новорічного десерту можна використовувати печиво зі смаком, наприклад, топленого молока або суничне.
До збитого масла додаємо крихту печива, наливаємо молоко і коньяк, ретельно перемішуємо. Якщо десерт призначений для дітей, то коньяк замініть молоком або вершками.
Додаємо ванільний екстракт, вимішуємо тісто, воно вийде густим і досить клейким, так і повинно бути. Ховаємо тісто на 10-15 хвилин в холодильник.
На одну кульку знадобиться чайна ложка з гіркою тіста, більше не потрібно — великі кульки важко глазурувати. Кладемо грудочку тіста на долоню, змащену олією, скачуємо кульку, викладаємо на пергамент для випічки. На цьому етапі швидкий десерт з печива без випічки потрібно сильно охолодити, тому або відправляємо його на півгодини-годину в холодильник, або хвилин на 15-20 в морозильну камеру.
Тим часом підготуємо глазур. Готову кондитерську помадку у вигляді порошку пересипаємо в глибоку миску. Кип’ячену воду охолоджуємо до 50 градусів за Цельсієм, невеликими порціями додаємо воду до порошку, перемішуємо. Вийде яскраво-біла паста, вона не зберігається, тому глазурувати потрібно відразу. Глазурувати цей десерт також можна розтопленим білим шоколадом або шоколадною глазур’ю.
Охолоджені кульки наколюємо на дерев’яні шампури, занурюємо в глазур, викладаємо на пергамент, посипаємо різнобарвною кондитерської посипкою. Замість дерев’яного шампура можна взяти зубочистку, вилочку для канапе або дві звичайні вилки.
Готовий швидкий десерт з печива без випічки ставимо в холодильник, залишаємо у холодному місці до подачі. Смачного.
До речі, можна вкласти в кожну кульку по горішку, родзинку, невеликі цукати, вийде десерт із сюрпризом!
Спробуйте також рецепт «Новорічний торт «Сніжний» — простий і смачний»
Олена Цинкевич,