Швидкий десерт з печива без випічки

Це дуже швидкий і смачний святковий десерт з печива, для приготування якого потрібні прості інгредієнти і не потрібен кондитерський досвід. Десерт без випічки, проте він виходить просто чудовим! Порційні кульки з вершкового пісочного тіста, вкриті хрусткою помадкою і прикрашені різнобарвною посипкою, виглядають дуже святково на столі. Глазур можна розділити на кілька частин і підфарбувати харчовими барвниками різних кольорів.

Швидкий десерт з печива без випічки

Швидкий десерт з печива без випічки

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість: 20 штук

Інгредієнти для швидкого десерту з печива без випічки

  • 300 г солодкого пісочного печива;
  • 160 г вершкового масла;
  • 30 г цукрової пудри;
  • 1 столова ложка коньяку;
  • 2 столових ложки молока;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 200 г кондитерської помадки (порошок);
  • 30 мл питної води;
  • кондитерська посипка;
  • сіль.

Спосіб приготування швидкого десерту без випічки

М’яке вершкове масло збиваємо кілька хвилин, поки воно не стане пишним і світлим. Додаємо цукрову пудру і дрібку дрібної солі. Збиваємо все разом ще 3 хвилини, вийде дуже світла, гладка однорідна маса.

Додаємо до збитого масла цукрову пудру і дрібку солі. Збиваємо все разом ще 3 хвилини

Додаємо до збитого масла цукрову пудру і дрібку солі. Збиваємо все разом ще 3 хвилини

Пісочне печиво ретельно подрібнюємо в блендері, щоб вийшла зовсім дрібна крихта, майже як борошно. Для новорічного десерту можна використовувати печиво зі смаком, наприклад, топленого молока або суничне.

До збитого масла додаємо крихту печива, наливаємо молоко і коньяк, ретельно перемішуємо. Якщо десерт призначений для дітей, то коньяк замініть молоком або вершками.

Додаємо ванільний екстракт, вимішуємо тісто, воно вийде густим і досить клейким, так і повинно бути. Ховаємо тісто на 10-15 хвилин в холодильник.

Вимішуємо тісто

Вимішуємо тісто

На одну кульку знадобиться чайна ложка з гіркою тіста, більше не потрібно — великі кульки важко глазурувати. Кладемо грудочку тіста на долоню, змащену олією, скачуємо кульку, викладаємо на пергамент для випічки. На цьому етапі швидкий десерт з печива без випічки потрібно сильно охолодити, тому або відправляємо його на півгодини-годину в холодильник, або хвилин на 15-20 в морозильну камеру.

Формуємо і охолоджуємо кульки

Формуємо і охолоджуємо кульки

Тим часом підготуємо глазур. Готову кондитерську помадку у вигляді порошку пересипаємо в глибоку миску. Кип’ячену воду охолоджуємо до 50 градусів за Цельсієм, невеликими порціями додаємо воду до порошку, перемішуємо. Вийде яскраво-біла паста, вона не зберігається, тому глазурувати потрібно відразу. Глазурувати цей десерт також можна розтопленим білим шоколадом або шоколадною глазур’ю.

Робимо глазур

Робимо глазур

Охолоджені кульки наколюємо на дерев’яні шампури, занурюємо в глазур, викладаємо на пергамент, посипаємо різнобарвною кондитерської посипкою. Замість дерев’яного шампура можна взяти зубочистку, вилочку для канапе або дві звичайні вилки.

Готовий швидкий десерт з печива без випічки ставимо в холодильник, залишаємо у холодному місці до подачі. Смачного.

Святковий десерт з печива без випічки готовий

Святковий десерт з печива без випічки готовий

До речі, можна вкласти в кожну кульку по горішку, родзинку, невеликі цукати, вийде десерт із сюрпризом!

Спробуйте також рецепт «Новорічний торт «Сніжний» — простий і смачний»

Олена Цинкевич,

Ботанічка.

Tagged , . Bookmark the permalink.