Швидкий десерт з печива без випічки

Це дуже швидкий і смачний святковий десерт з печива, для приготування якого потрібні прості інгредієнти і не потрібен кондитерський досвід. Десерт без випічки, проте він виходить просто чудовим! Порційні кульки з вершкового пісочного тіста, вкриті хрусткою помадкою і прикрашені різнобарвною посипкою, виглядають дуже святково на столі. Глазур можна розділити на кілька частин і підфарбувати харчовими барвниками різних кольорів.

novorichnij-desert-z-pechiva-bez-vipichki-06-1024x683-4295551

Швидкий десерт з печива без випічки

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість: 20 штук

Інгредієнти для швидкого десерту з печива без випічки

  • 300 г солодкого пісочного печива;
  • 160 г вершкового масла;
  • 30 г цукрової пудри;
  • 1 столова ложка коньяку;
  • 2 столових ложки молока;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 200 г кондитерської помадки (порошок);
  • 30 мл питної води;
  • кондитерська посипка;
  • сіль.

Спосіб приготування швидкого десерту без випічки

М’яке вершкове масло збиваємо кілька хвилин, поки воно не стане пишним і світлим. Додаємо цукрову пудру і дрібку дрібної солі. Збиваємо все разом ще 3 хвилини, вийде дуже світла, гладка однорідна маса.

novorichnij-desert-z-pechiva-bez-vipichki-01-1024x683-7405831

Додаємо до збитого масла цукрову пудру і дрібку солі. Збиваємо все разом ще 3 хвилини

Пісочне печиво ретельно подрібнюємо в блендері, щоб вийшла зовсім дрібна крихта, майже як борошно. Для новорічного десерту можна використовувати печиво зі смаком, наприклад, топленого молока або суничне.

До збитого масла додаємо крихту печива, наливаємо молоко і коньяк, ретельно перемішуємо. Якщо десерт призначений для дітей, то коньяк замініть молоком або вершками.

Додаємо ванільний екстракт, вимішуємо тісто, воно вийде густим і досить клейким, так і повинно бути. Ховаємо тісто на 10-15 хвилин в холодильник.

novorichnij-desert-z-pechiva-bez-vipichki-02-1024x683-2386006

Вимішуємо тісто

На одну кульку знадобиться чайна ложка з гіркою тіста, більше не потрібно — великі кульки важко глазурувати. Кладемо грудочку тіста на долоню, змащену олією, скачуємо кульку, викладаємо на пергамент для випічки. На цьому етапі швидкий десерт з печива без випічки потрібно сильно охолодити, тому або відправляємо його на півгодини-годину в холодильник, або хвилин на 15-20 в морозильну камеру.

novorichnij-desert-z-pechiva-bez-vipichki-03-1024x683-5121038

Формуємо і охолоджуємо кульки

Тим часом підготуємо глазур. Готову кондитерську помадку у вигляді порошку пересипаємо в глибоку миску. Кип’ячену воду охолоджуємо до 50 градусів за Цельсієм, невеликими порціями додаємо воду до порошку, перемішуємо. Вийде яскраво-біла паста, вона не зберігається, тому глазурувати потрібно відразу. Глазурувати цей десерт також можна розтопленим білим шоколадом або шоколадною глазур’ю.

novorichnij-desert-z-pechiva-bez-vipichki-04-1024x683-1031265

Робимо глазур

Охолоджені кульки наколюємо на дерев’яні шампури, занурюємо в глазур, викладаємо на пергамент, посипаємо різнобарвною кондитерської посипкою. Замість дерев’яного шампура можна взяти зубочистку, вилочку для канапе або дві звичайні вилки.

Готовий швидкий десерт з печива без випічки ставимо в холодильник, залишаємо у холодному місці до подачі. Смачного.

novorichnij-desert-z-pechiva-bez-vipichki-05-1024x683-5701344

Святковий десерт з печива без випічки готовий

До речі, можна вкласти в кожну кульку по горішку, родзинку, невеликі цукати, вийде десерт із сюрпризом!

Спробуйте також рецепт «Новорічний торт «Сніжний» — простий і смачний»

Олена Цинкевич,

Ботанічка.