Печиво на кефірі, рецептом якого поділюся в цій статті, готується швидко і з мінімальної кількості інгредієнтів. У мене цей рецепт на випадок «хочеться щось спекти до чаю, а в холодильнику тільки кефір». Насправді, крім кефіру, знадобиться ще куряче яйце, борошно, олія і цукор, але зазвичай вони завжди є в запасі. Я сьогодні приготувала це швидке печиво з корицею. Можна пекти і без неї, або для посипки використати кунжут, кокосову стружку, подрібнені горішки тощо.
Змішуємо цукор з яйцем, збивати не потрібно, просто гарно перемішайте. Увага! Лишіть трохи білка, щоб змазати тісто перед посипкою корицею. Знадобиться, зовсім трохи, не більше чайної ложки.
До яєчної маси додаємо кефір і олію, знову перемішуємо. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Потім додаємо рідкі інгредієнти до борошна і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і еластичним на дотик. Якщо липне до рук, додайте трохи борошна, але не перестарайтеся, тісто має бути ніжним, не тугим, тоді печиво на кефірі вийде м’яким і смачним.
Розкачуємо тісто на дошці товщиною приблизно 0,5 см. Змащуємо його білком і посипаємо цукром з корицею. Качалкою трохи проходимося по листу тіста, щоб воно увібрало в себе посипку.
Потім обережно, бо тісто дуже ніжне і може рватися, нарізаємо його на довільні шматки. Можна робити печиво на кефірі формочками, але це зайва морока, бо тісто виходить дуже ніжне і простіше його просто нарізати ножем.
Сформоване печиво викладаємо на деко, вистелене пергаментним папером, і відправляємо в розігріту духовку до 180 °C на 15 хвилин.
Не перепечіть! Краще зазирніть в духовку через 10 хвилин і переконайтеся, що наше швидке печиво ще рано діставати. Готове, воно має приємний рум’янець.
Приготуйте також:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.