Це кокосове печиво останнім часом я готую мало не щодня. По-перше, воно реально смачне. По-друге, роботи — лічені хвилини. По-третє, для його приготування потрібні тільки 3 продукти: кокосова стружка, цукрова пудра і курячі яйця, точніше — білки. Всі інгредієнти завжди є в наявності, то ж коли сім’я просить солоденького, а щось пекти нема ні часу, ні натхнення, я роблю швидке печиво з кокосової стружки. На смак воно нагадує батончик «Баунті» (ну з кокоса ж!), але набагато за нього смачніше. Приготуйте і переконайтеся!
Починаємо готувати печиво з кокосової стружки з того, що виймаємо з духовки деко і вмикаємо її нагріватися до 180 градусів. Поки вона розігрівається, ми зробимо тісто. Хоча тістом кокосову масу, з якої будемо робити печиво, важко назвати, адже там нема борошна.
Відділяємо білки від жовтків. Останні можна використати пізніше в приготуванні інших страв, а поки поставимо їх в холодильник. До білків всипаємо 3 столові ложки цукрової пудри і збиваємо їх за допомогою міксера, погружного блендера чи простого вінчика до густої піни.
Всипаємо кокосову стружку і гарно перемішуємо масу. Вона має бути достатньо густа, щоб її можна було викладати ложкою на деко. В мене цього разу пішло на печиво 80 г кокосової стружки, але якщо курячі яйця менші, то і стружки знадобиться трохи менше.
Деко застеляємо листком паперу для випікання і ложкою викладаємо на нього кокосову масу, формуючи тонкі кружальця. Можна для формування кокосового печива використати спеціальні формочки: ставити їх на деко і викладати всередину масу. Але для економії часу я цього майже ніколи не роблю. Ставимо кокосове печиво випікатися в розігріту духовку приблизно на 10 хвилин.
Я виймаю його, коли воно тільки почне рум’янитися. Можна запікати кокосове печиво довше — до вираженого жовтого кольору. В другому випадку воно буде трохи сухішим.
Печиво з кокосової стружки найкраще смакує охолодженим — воно ніжне і хрумке, може довго зберігатися, не втрачаючи своїх властивостей, в закритому посуді.
Приготуйте також:
Якщо в духовку поставити випікатися кокосове печиво, але перед цим зверху прикрасити його шоколадними краплями, печиво буде ще цікавішим. А одного разу я на кожну печенюшку поклала по мигдальному горішку — це вже було не домашнє баунті, а справжнє рафаелло)))
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.