Ліниві вареники з сиром — коли зовсім нема часу

Взагалі-то, я не вважаю ліниві вареники варениками. Ну, слухайте, навіть якщо продукти використані для їх приготування однакові, то вареник — це вареник, а лінивий вареник — це галушка, хіба не так? Але, якщо вже повелося називати шматочки тіста, в які підмішана начинка для вареників, лінивими варениками, то я не проти. Тим більше, що сама часом ними грішу. Саме «грішу», бо вареники — це майже мистецтво, і «ліниві вареники» не мають до нього ніякого відношення. Зате – швидко і смачно! В цій статті поділюся з вами найпростішим рецептом лінивих вареників з сиром. Бо, якщо вже економити час, то треба економити його на повну. Якщо з часом нема проблем, то наліпіть справжніх вареників і не мудруйте з лінивими!

Ліниві вареники з сиром — коли зовсім нема часу

Ліниві вареники з сиром — коли зовсім нема часу

Інгредієнти для лінивих вареників з сиром

  • 450 г кисломолочного сиру (жирність — не важливо яка);
  • 1 куряче яйце;
  • 140 г борошна;
  • 2 ст.ложки цукру;
  • сіль;
  • сметана, мед чи масло вершкове для подачі.

Спосіб приготування лінивих вареників з сиром

Для початку дістаємо сир з холодильника і розминаємо його виделкою, щоб не було великих грудочок. Додаємо до сиру яйце, сіль і ще раз гарно перемішуємо. Далі черга за цукром. Знову перемішуємо. Це важливо — додавати інгредієнти по черзі і кожного разу перемішувати. Якщо змішати їх всі одразу, будуть проблеми з замісом тіста.

По черзі, перемішуючи після кожного, додаємо інгредієнти

По черзі, перемішуючи після кожного, додаємо інгредієнти

В кінці додаємо борошно. Я не просіюю. Місимо тісто спочатку виделкою в мисці, потім викладаємо його на стіл, посипаний борошном, і доводимо справу до кінця. Тісто не має бути таким еластичним і густим, як на звичайні вареники. Воно – дуже ніжне і м’яке, липне до рук, але борошна більше підмішувати не потрібно. Можна вмочувати руки в олію чи воду, щоб було зручніше вимішувати тісто. В ньому мають відчуватися крупинки сиру.

Тісто на ліниві вареники дуже ніжне і м'яке, липне до рук, але борошна більше підмішувати не потрібно

Тісто на ліниві вареники дуже ніжне і м’яке, липне до рук, але борошна більше підмішувати не потрібно

Насправді цей процес займає буквально пару хвилин. Я описувала процес довше 🙂

Відрізуємо шматок тіста, формуємо з нього ковбаску і ріжемо її на невеликі шматочки. Це і є наші ліниві вареники, так би мовити, напівфабрикат. Їх можна заморозити, виклавши на дощечку, присипану борошном, а можна одразу зварити.

Відрізуємо шматок тіста, формуємо з нього ковбаску і ріжемо її на невеликі шматочки

Відрізуємо шматок тіста, формуємо з нього ковбаску і ріжемо її на невеликі шматочки

Наливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння, солимо і кладемо в кип’яток наші галушки-ліниві вареники. Варимо їх пару хвилин. Практично, як тільки вспивли (ну, хіба півхвилини можна потримати), дістаємо шумовкою з води і кладемо в тарілку. Заморожені, мабуть, можна витримати на хвилину довше.

Варимо ліниві вареники пару хвилин

Варимо ліниві вареники пару хвилин

Важливо! Переварені ліниві вареники стають розлізлими і не такими смачними, хоч і їстивні.

Подаємо ліниві вареники з сиром до столу зі сметанкою чи вершковим маслом, мед і варення теж підійдуть — тут, як кому подобається.

Подаємо ліниві вареники з сиром до столу зі сметанкою чи вершковим маслом, мед і варення теж підійдуть

Подаємо ліниві вареники з сиром до столу зі сметанкою чи вершковим маслом, мед і варення теж підійдуть

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , . Bookmark the permalink.