Logo

Яблучний пиріг «Бабине літо»

Бабине літо в розпалі: на вулиці сонячно та тепло. У нас ще є можливість випити чашечку чаю або кави на свіжому повітрі та провести останні теплі дні з користю. В осінньому саду приємно і працювати, і відпочивати. Під час чаювання не зайвим буде пригоститися яблучним пирогом «Бабине літо». Смачний і простий в приготуванні він обов’язково сподобається поціновувачам домашної випічки з яблуками.

yabluchnij-pirig-babine-lito-01-1024x764-9699090

Яблучний пиріг «Бабине літо»

Інгредієнти для яблучного пирога «Бабине літо»

  • Молоко – 80 мл;
  • Вершкове масло – 100 грамів;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 180-200 грамів (я люблю, коли дуже солодко);
  • Яйця – 2 шт;
  • Яблука – 4-5 шт;
  • Мелений імбир – 1 ч. ложка;
  • Кориця – 1 ч. ложка;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування яблучного пирога «Бабине літо»

Починаємо приготування яблучного пирога «Бабине літо», в першу чергу, з підготовки форми для випічки: необхідно вистелити дно папером для випічки та трохи змастити маслом. Можна використовувати й силіконові форми. Форма може бути різною по конфігурації.

Потім збиваємо яйця з цукром до пишної піни.

yabluchnij-pirig-babine-lito-02-1024x764-5640474

Збиваємо яйця з цукром до пишної піни

Молоко разом з вершковим маслом (беремо для цього 80 грамів) доводимо до кипіння. Не припиняючи збивати яйця, додаємо до них гаряче молоко з маслом. Попередньо просіяне борошно, до якого додали розпушувач, імбир і корицю, поступово вводимо в отриману рідину. Тісто в результаті повинно вийти, як на густі оладки.

yabluchnij-pirig-babine-lito-03-1024x764-7395651

Тісто по консистенції має вийти, як на густі оладки

Яблука миємо, видаляємо серединку та нарізаємо на тонкі часточки. Я роблю це за допомогою яблукорізки, як на фото.

yabluchnij-pirig-babine-lito-04-1024x764-5210021

Нарізаємо яблука на тонкі часточки

Яблука треба добре скропити лимонним соком, щоб не потемніли за час підготовки пирога. Тісто для пирога з яблук виливаємо в форму та укладаємо в нього фрукти тісно один до одного.

yabluchnij-pirig-babine-lito-05-1024x764-8161343

Тісто виливаємо в форму та укладаємо яблука

Відправляємо в попередньо розігріту духовку до температури 180 градусів на 45 хвилин. Після цього дістаємо наш пиріг «Бабине літо» і змащуємо розтопленим вершковим маслом (приблизно 20 грамів) для золотавої скоринки. Потім посипаємо цукром і відправляємо пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Як завжди, перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Час випікання може бути дещо більшим чи меншим, в залежності від особливостей духовки.

Можна цукор і не додавати на цьому етапі, а після охолодження просто посипати яблучний пиріг цукровою пудрою.

yabluchnij-pirig-babine-lito-06-1024x673-5745305

Яблучний пиріг до чаю або кави готовий!

Гарного вам чаювання! Насолоджуйтеся смаком домашньої випічки і останніми в цьому році по-літньому теплими днями бабиного літа!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.