Курячі нагетси по-домашньому — здорова альтернатива Макдональдсу

Курячі нагетси по-домашньому настільки легко і швидко готувати, що їх без перебільшення можна назвати домашнім фаст-фудом. Домашні нагетси запікаються в духовці, а не смажаться у величезній кількості олії, то ж, однозначно, це набагато здоровіша альтернатива улюбленим дитячим смаколикам з Макдональдса. Але чому тільки дитячим? Запевняю вас, така закуска просто на ура піде до пива! Робите кляр трохи солонішим, додаєте гостріші спеції, і ваші гості, обов’язково, попросять у вас рецепт цієї смачнющої закуски. Запікаються домашні нагетси з курки 20 хвилин, підготовка займе хвилин 5, не більше. Поки печуться нагетси, зробили салатик зі свіжих овочів і легка смачна вечеря готова.

Курячі нагетси по-домашньому — здорова альтернатива Макдональдсу

Курячі нагетси по-домашньому — здорова альтернатива Макдональдсу

Інгредієнти для домашніх курячих нагетсів

  • куряче філе — приблизно 600 г (дві половинки);
  • 1-2 яйця;
  • столова ложка сметани чи майонезу (не обов’язково, але це зробить курятину ще соковитішою);
  • сіль, чорний перць, червона паприка, або інші спеції на ваш смак;
  • кукурудзяні пластівці (НЕсолодкі!!!).

Спосіб приготування нагетсів з курки «як у Макдональдсі»

Вмикаємо духовку на 200 °С.

Куряче філе нарізаємо невеликими прямокутними шматочками. Додаємо сіль, спеції, гарно перемішуємо. В мисці яйце перемішуємо до однорідності виделкою, додаємо до нього ложку столову сметани і ще раз гарно перемішуємо. Можна замість сметани додати ложку води (одна ложка столова на 1 яйце). Я завжди в кляр додаю воду чи сметану, так і кляр, і сама курка виходять ніжнішими.

Куряче філе ріжемо на шматочки і приправляємо спеціями. Яйце перемішуємо зі сметаною

Куряче філе ріжемо на шматочки і приправляємо спеціями. Яйце перемішуємо зі сметаною

Кукурудзяні пластівці подрібнюємо в ступці чи будь-яким іншим способом. Пересипаємо в глибоку миску. Підготовка домашніх курячих нагетсів до випікання завершена.

На деко кладемо папір для випікання. А на нього — наші нагетси. Кожен перед цим занурюємо в яйце, а потім в кукурудзяні пластівці. Ставимо випікатися нагетси в духовку на 20 хвилин.

Занурюємо нагетси в яйце, потім - в пластівці, і ставимо в духовку

Занурюємо нагетси в яйце, потім – в пластівці, і ставимо в духовку

Домашні нагетси з курки виходять набагато смачнішими, ніж в Макдональдсі. Вони соковиті, ніжні і їх смак ви можете як завгодно регулювати спеціями. А соус! До них можна спеціально приготувати якийсь неймовірно смачний соус. А можна обійтися і магазинним кетчупом, якщо ми хочемо, щоб було, дійсно, швидко.

Якщо домашні нагетси спекти і заморозити, їх потім можна використовувати для приготування домашніх бургерів.

Курячі нагетси по-домашньому випікаються 20 хвилин

Курячі нагетси по-домашньому випікаються 20 хвилин

Спробуйте вже сьогодні! Домашні нагетси не можуть вам не сподобатися! А ще краще — приготуйте курячі нагетси по-домашньому разом з дітьми. Можете навіть пограти в Макдональдс — «вільна каса!»)))

Інші цікаві рецепти з курячим філе:

Домашні курячі нагетси дуже соковиті і м'які

Домашні курячі нагетси дуже соковиті і м’які

Смачного! Готуйте не тільки смачні, а й корисні страви.

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.