У тих, хто любить сирники, безумовно є свій улюблений рецепт, перевірений роками. Сирники роблять з манкою, з яйцями чи без, додають розпушувач або ні… В решті решт, сирники роблять з родзинками чи іншими сухофруктами. Сьогодні я із задоволенням поділюся своїм рецептом сирників. Йому я майже ніколи не зраджую вже багато років. Такі сирники виходять пишними і ніжними, з пікантною кислинкою, яку надає їм в’ялена вишня. Замість неї можна використати родзинки.
Нам знадобиться стандартний набір продуктів, нічого особливого. Але я не випадково написала, що використовую жирний сир. Він повинен бути досить пластичним, без крупинок.
Зазвичай, творог для сирників я купую на ринку, там є можливість вибрати саме такий. Але якщо немає такої можливості, то можна купити сир і у звичайному магазині, просто обирайте найжирніший.
Дивіться також наш рецепт сирників з манкою.
Якщо при цьому виявиться, що сир занадто вологий, то краще вологу прибрати. Для цього просто перекладіть сир у марлю та помістіть зверху щось важке на кілька хвилин.
Можна, звичайно, просто перемішати усі інгредієнти. Але я вважаю за краще все-таки використовувати блендер. Просто кладу сир, яйце, цукор, сіль, борошно у блендер та збиваю в однорідну масу.
Не раджу використовувати більше яєць для приготування сирників, інакше доведеться додавати більше борошна.
Після цього додаємо в’ялену вишню або родзинки та добре перемішуємо.
Ну а після цього поміщаємо нашу сирну масу для сирників в холодильник та забуваємо про неї, як мінімум, на годину, а краще на довше. За цей час усі інгредієнти добре «подружаться» між собою. Ось такий маленький у мене є секрет приготування найніжніших сирників.
Час минув, і можна приступати до формування сирників. Руками скачуємо кульку, обвалюємо її у борошні, надаємо їй правильну форму. Зайве борошно можна струсити.
Обсмажуємо сирники на розігрітій сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки. Після цього кладемо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Якщо ви шанувальник здорового харчування, то можна запекти сирники у духовці з мінімальною кількістю рослинної олії.
Що стосується цукру, то можна змінювати його кількість відповідно до вашого смаку. Можна, взагалі, обійтися без нього, збільшивши частку родзинок в сирниках.
Тепер готуємо соус для сирників з яйцями. Все просто — сметану добре перемішуємо з цукром та ванільним цукром. Звичайно, можна обійтися самою лишень сметаною.
Можна подати страву з будь-якими фруктами по сезону або навіть скористатися замороженими. Кожен десерт має виглядати красиво!
Для того, щоб сирники могли бути частиною сніданку, достатньо зробити більше порцій, ніж необхідно на раз, та заморозити. І тоді можна починати день з улюблених сирників, просто розігрівши їх у мікрохвильовці!
Смачного!
Спробуйте також приготувати «Сирні равлики з різними начинками»
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.