Сирники з яйцями і в’яленою вишнею чи родзинками

У тих, хто любить сирники, безумовно є свій улюблений рецепт, перевірений роками. Сирники роблять з манкою, з яйцями чи без, додають розпушувач або ні… В решті решт, сирники роблять з родзинками чи іншими сухофруктами. Сьогодні я із задоволенням поділюся своїм рецептом сирників. Йому я майже ніколи не зраджую вже багато років. Такі сирники виходять пишними і ніжними, з пікантною кислинкою, яку надає їм в’ялена вишня. Замість неї можна використати родзинки.

sirniki-02-1-1024x768-3619864

Сирники з яйцями і в’яленою вишнею чи родзинками

Інгредієнти для сирників з яйцями

  • Сир м’який, жирний — 500 г;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Цукор — ½ склянки;
  • Борошно — 1-2 ст. ложки;
  • В’ялена вишня, або родзинки — 50 г.

Для соусу:

  • Сметана — 200 г;
  • Ванільний цукор;
  • Цукор — 1 ст. ложка.

sirniki-04-1024x768-9525389

Інгредієнти для сирників

Спосіб приготування сирників

Нам знадобиться стандартний набір продуктів, нічого особливого. Але я не випадково написала, що використовую жирний сир. Він повинен бути досить пластичним, без крупинок.

Зазвичай, творог для сирників я купую на ринку, там є можливість вибрати саме такий. Але якщо немає такої можливості, то можна купити сир і у звичайному магазині, просто обирайте найжирніший.

Дивіться також наш рецепт сирників з манкою.

Якщо при цьому виявиться, що сир занадто вологий, то краще вологу прибрати. Для цього просто перекладіть сир у марлю та помістіть зверху щось важке на кілька хвилин.

Можна, звичайно, просто перемішати усі інгредієнти. Але я вважаю за краще все-таки використовувати блендер. Просто кладу сир, яйце, цукор, сіль, борошно у блендер та збиваю в однорідну масу.

Не раджу використовувати більше яєць для приготування сирників, інакше доведеться додавати більше борошна.

Після цього додаємо в’ялену вишню або родзинки та добре перемішуємо.

sirniki-03-1024x768-5954373

Замішуємо сирну масу. Додаємо в’ялену вишню або інші сухофрукти

Ну а після цього поміщаємо нашу сирну масу для сирників в холодильник та забуваємо про неї, як мінімум, на годину, а краще на довше. За цей час усі інгредієнти добре «подружаться» між собою. Ось такий маленький у мене є секрет приготування найніжніших сирників.

Час минув, і можна приступати до формування сирників. Руками скачуємо кульку, обвалюємо її у борошні, надаємо їй правильну форму. Зайве борошно можна струсити.

sirniki-05-1024x768-9054524

Формуємо сирники

Обсмажуємо сирники на розігрітій сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки. Після цього кладемо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Якщо ви шанувальник здорового харчування, то можна запекти сирники у духовці з мінімальною кількістю рослинної олії.

sirniki-06-1024x768-3033682

Обсмажуємо сирники до рум’яної скоринки

Що стосується цукру, то можна змінювати його кількість відповідно до вашого смаку. Можна, взагалі, обійтися без нього, збільшивши частку родзинок в сирниках.

Тепер готуємо соус для сирників з яйцями. Все просто — сметану добре перемішуємо з цукром та ванільним цукром. Звичайно, можна обійтися самою лишень сметаною.

Можна подати страву з будь-якими фруктами по сезону або навіть скористатися замороженими. Кожен десерт має виглядати красиво!

sirniki-01-1024x768-4888469

Можна подати сирники з будь-якими фруктами по сезону

Для того, щоб сирники могли бути частиною сніданку, достатньо зробити більше порцій, ніж необхідно на раз, та заморозити. І тоді можна починати день з улюблених сирників, просто розігрівши їх у мікрохвильовці!

Смачного!

Спробуйте також приготувати «Сирні равлики з різними начинками»

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.