«Мама, в нас є щось солоденьке?» — такі питання, мабуть, і ви чуєте кожного дня. «Немає, але зараз швидко щось придумаю», — кажу я і йду на кухню. Кунжутне печиво для таких моментів ідеальне. По-перше, тішу себе інформацією, що в кунжуті багато кальцію, а значить, діти, крім цукру, з таким десертом отримають і щось корисне. По-друге, печиво з кунжуту готове до вживання буквально через 15 хвилин після того, як я виклала інгредієнти для нього на стіл. Ну і, звичайно, кунжутне печиво дуже смачне. Хрумке, але такої незвичайної структури, що хочеться його їсти ще і ще, щоб зрозуміти, на що воно схоже.
Спочатку вмикаємо духовку на 180 градусів. Поки ми хвилин п’ять будемо возитися з тістом для кунжутного печива, вона нагріється до потрібної температури. В мисці змішуємо борошно, розпушувач і сіль.
Якщо масло з холодильника, нагріваємо його до кімнатної температури в мікрохвильовці і збиваємо міксером, чи перетираємо з цукром ложкою.
Додаємо яйце і лимонний сік і пів хвилини збиваємо масу міксером. Вручну збивати доведеться довше.
Порціями, за три рази, додаємо в чашу борошно, добре збиваючи масу міксером на невеликій швидкості, чи вручну вінчиком.
Вмішуємо в наше тісто для печива кунжут.
На деко, вистелене папером для випікання, чайною ложкою викладаємо тісто. Надаємо форму «медальки» кожній печенюшці. Ідеально заокруглювати форму кожного печива непотрібно, тісто все-одно розтечеться при нагріванні. Слідкуйте, щоб між кунжутним печивом було достатньо місця — не менше трьох сантиметрів, щоб воно не злиплося між собою.
Випікаємо печиво з кунжуту приблизно 10 хвилин. Слідкуйте, щоб воно не перепеклося. Якщо стало приємного золотистого кольору, одразу діставайте з духовки. Якщо кунжутне печиво стало коричневим – воно перепеклося і вже не буде таким смачним.
Поки гаряче, печиво з кунжуту м’яке і липке. Коли охолоне, воно дуже хрумке і неймовірно смачне!
Перевірте вже сьогодні!
Перегляньте також інші швидкі рецепти домашньої випічки:
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.