Куряче філе, фаршироване консервованими персиками – страва не на кожен день. Але не тому, що довго готується. Ні – цей рецепт не забере багато часу і сил на приготування. Але є в ньому якась святкова нотка, а свято, як відомо, не може бути кожен день. Це хороший варіант для прийому гостей або вечері на двох, коли келих вина або шампанського послужать хорошим доповненням до страви. Можливо, не всім подобається таке поєднання – персик і курка. Але, запевняю, тільки до того моменту, як спробуєте.
Курячі грудки попередньо замаринуємо в своїх улюблених спеціях. Я додаю ще трохи готової гірчиці з апельсином і оливкову олію, але це не обов’язково. Нехай куряче філе постоїть в маринаді хоча б пів години.
Сушені гриби перед приготуванням треба попередньо замочити ненадовго в воді.
Готуємо начинку для курячого філе. Для цього наповнюємо половинки персика маслом, яке попередньо з’єднали з зеленню петрушки і дрібно порубаним часником (1-2 зубчики). В начинку треба додати бальзамічний оцет для рівноваги солодкого смаку персиків.
Робимо в курячому філе «кишеню» і наповнюємо її начинкою.
На дно ємності, в якій буде готуватися м’ясо, укладаємо порізану цибулю-порей, гриби, кілька зубчиків не очищеного часнику. Вливаємо келих сухого вина. У мене сьогодні — шампанське.
Зверху філе розподіляємо (одна на одну) смужки бекону і закріплюємо його за допомогою зубочисток. Можна закріпити все разом і за допомогою кулінарної нитки. Змащуємо зверху оливковою олією. Укладаємо зверху на цибулю і гриби наше фаршироване філе.
Додаємо гілочку чебрецю для посилення аромату і відправляємо в духовку хвилин на 40. Температура випікання – 180 градусів. Не забуваємо стежити і періодично поливати рідиною, яка утворюється при випіканні курячого філе, фаршированого персиками.
Через 30 хвилин, за бажання, можна звільнити часник від шкірки — він став уже солодким, або прибрати його. Додамо половинки персика, що залишилися — вони будуть додатковим гарніром.
Перегляньте також рецепти: Курка з розмарином і фініками запечена у білому вині і запікання курки на банці.
М’ясо виходить досить соковитим, просоченим ароматами часнику, трав і грибів. А ніжний персик в поєднанні з шампанським подарує нотку свята.
Замість вина або шампанського можна випити за вечерею і сік від персиків.
Якщо полюбляєте страви з курки, вам сподобається мій рецепт курячого філе, звареного в молоці.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.