Зазвичай я тушкую куряче філе у вершках, так і планувала зробити цього разу. Проте з вершками в магазині трошки наплутала, довелось шукати що є в холодильнику їм на заміну — знайшовся кефір. Гадаю, не для всіх буде новинкою тушкування курки в кефірі, проте я чомусь ніколи не пробувала. А дарма! Така страва з курячого філе виходить ніжною та дієтичною, а додатки у вигляді трав та спецій можна варіювати, тоді і смак кожного разу буде новим. Додайте до своєї курочки соковиті овочі, і вийде ідеальний обід або вечеря.
Нарізаємо куряче філе невеликими шматочками.
Для маринаду змішуємо кефір з дрібно нарізаним часником, улюбленими травами та спеціями, солимо. Я обрала італійські сухі трави та перець.
3-4 ложки маринаду відливаємо окремо (і поки відставляємо в сторону) і змішуємо курку з основною частиною маринаду, щоб він повністю її огорнув. Відправляємо майбутню страву в холодильник. Можна залишити на 30 хвилин, тоді рецепт буде швидким, а можна на пару годин, тоді курка буде ще смачнішою і соковитішою. Я сьогодні готую швидкий варіант.
Через пів години дістаємо курку. Викладаємо філе на сковорідку із частиною маринаду, залишок поки що не виливаємо.
Випарюємо рідину 3-4 хвилини, після цього тушкуємо до готовності на середньому вогні, приблизно 10-15 хвилин під кришкою.
По готовності перекладаємо курку в іншу тару. Кефір в процесі виділить багато рідини, тому курку потрібно відокремити. А ось до готової курки я додала ті 3-4 ложки сирого маринаду, що відлила перед маринуванням курки. Так смак буде більш насиченим. Також нарізаємо зелену цибулю та перемішуємо. Тушковане куряче філе у кефірі на сковорідці готове.
Приготуйте також інші страви з курячого філе:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.