Малосольні огірки, рецепт яких я запропоную в цій публікації, готуються швидко, не вимагають ніякої стерилізації (ні банки, ні огірків), зберігаються в холодильнику довго — в розсолі місяць точно – і не втрачають хрумкість. А ще вони дуже смачні – в міру солоні, трохи пікантні (залежить від спецій, які ви використаєте), будуть ідеальною закускою і до свята, і на щодень. Можна солити їх в будь-якій місткості, але мені найзручніше робити малосольні огірки в 3 літровій банці, не треба використовувати гніт, і банка гарно стоїть на полиці в холодильнику, не займаючи багато місця.
На 3 літрову банку нам знадобиться:
Огірки попередньо миємо і замочуємо на 3-5 годин в холодній воді. Якщо огірки не дуже свіжі, не біда. Я помітила, що саме малосольні огірки виходять хрумкими навіть з не дуже свіжих плодів. Солоні огірки краще робити з найсвіжіших, зберігатися їм довго – «підгулявші» ще до соління овочі в банці довго не будуть хрумкими.
Банку гарно миємо і кладемо на дно всі спеції. На них акуратно викладаємо огірочки. Зверху висипаємо 3 столові ложки солі. Заливаємо чистою питною водою кімнатної температури. Можна використати мінеральну столову з газом чи без. Закриваємо кришкою. Все — це весь швидкий рецепт малосольних огірків.
Приготуйте також надзвичайно смачні мариновані огірки.
Нехай вони постоять 2 години при кімнатній температурі, а потім ставте банку в холодильник і вже завтра, а кому кортить, то і через 2-3 години, можна смакувати хрумкі малосольні огірки. Чим довше вони стоять, тим «моцніші» стають.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.