Малосольні огірки — швидкий рецепт на 3 літрову банку

Малосольні огірки, рецепт яких я запропоную в цій публікації, готуються швидко, не вимагають ніякої стерилізації (ні банки, ні огірків), зберігаються в холодильнику довго — в розсолі місяць точно – і не втрачають хрумкість. А ще вони дуже смачні – в міру солоні, трохи пікантні (залежить від спецій, які ви використаєте), будуть ідеальною закускою і до свята, і на щодень. Можна солити їх в будь-якій місткості, але мені найзручніше робити малосольні огірки в 3 літровій банці, не треба використовувати гніт, і банка гарно стоїть на полиці в холодильнику, не займаючи багато місця.

Швидкі малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки — рецепт на 3 літрову банку

Інгредієнти для малосольних огірків

На 3 літрову банку нам знадобиться:

  • Приблизно 1,8 кг огірків (вибирайте середнього розміру);
  • Приблизно 1,3 л чистої питної води;
  • 3 ст. ложки солі;
  • Спеції, які використовую я: 5-6 зубчиків часнику, суцвіття кропу, 1-2 лаврових листочки, 5-6 горошин перцю духмяного, 5-6 горошин перцю чорного, листя або невеличкий шматок кореня хрону.
  • Спеції, які можна також додати до малосольних огірків: листя смородини, вишні, любистку, столову ложку гірчиці, розмарин, м’яту і інші трави та спеції на ваш смак.

Малосольні огірки – рецепт приготування в 3 літровій банці

Огірки попередньо миємо і замочуємо на 3-5 годин в холодній воді. Якщо огірки не дуже свіжі, не біда. Я помітила, що саме малосольні огірки виходять хрумкими навіть з не дуже свіжих плодів. Солоні огірки краще робити з найсвіжіших, зберігатися їм довго – «підгулявші» ще до соління овочі в банці довго не будуть хрумкими.

Банку гарно миємо і кладемо на дно всі спеції. На них акуратно викладаємо огірочки. Зверху висипаємо 3 столові ложки солі. Заливаємо чистою питною водою кімнатної температури. Можна використати мінеральну столову з газом чи без. Закриваємо кришкою. Все — це весь швидкий рецепт малосольних огірків.

Приготуйте також надзвичайно смачні мариновані огірки.

Нехай вони постоять 2 години при кімнатній температурі, а потім ставте банку в холодильник і вже завтра, а кому кортить, то і через 2-3 години, можна смакувати хрумкі малосольні огірки. Чим довше вони стоять, тим «моцніші» стають.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.