Куряче філе в молоці

Страви з курячого філе користуються великою популярністю, адже курка — смачна і поживна, доступна за ціною і не вимагає багато часу на приготування. Існує безліч рецептів з курячого філе – салати, котлети, рагу і т.д. Сьогодні Людмила Воропаєва пропонує зварити куряче філе в молоці. Такий спосіб приготування філе робить його надзвичайно ніжним і легким для нарізання. Ідеальний варіант для ранкових бутербродів чи легкої літньої вечері!

kuryache-file-08-1024x765-6101803

Куряче філе в молоці

Готувати куряче м’ясо таким чином доведеться лічені хвилини, але цей рецепт вимагає чотири години на пропарювання філе в молоці, та ваша участь у цьому не потрібна.

Інгредієнти для курячого філе в молоці

  • Куряче філе;
  • Молоко;
  • Цибулина;
  • Гвоздика;
  • Сіль, спеції і трави (спеціальні – для курки, чи будь-які ваші улюблені: імбир, куркума, паприка, базилік, розмарин і т.д.).

Куряче філе в молоці — рецепт приготування

Перед тим, як варити куряче філе в молоці, його треба для цього підготувати. М’ясо миємо під проточною водою і обсушуємо паперовими серветками. Солимо і обвалюємо в спеціях та відправляємо, як мінімум, на пів годинки в холодильник.

kuryache-file-01-1024x765-2122024

Куряче філе обвалюємо в спеціях і відправляємо в холодильник

Коли прийде час діставати заправлене спеціями куряче м’ясо з холодильника, ставимо на плиту молоко (його треба взяти стільки, щоб воно повністю покривало курку) і доводимо його до кипіння.

Коли молоко закипить, кладемо в нього половинку цибулини з гвоздикою і обережно опускаємо курку.

kuryache-file-03-1024x765-5824745

Кладемо в молоко філе і цибулю з гвоздикою

Доводимо до кипіння, кип’ятимо хвилину і вимикаємо вогонь. Накриваємо сковорідку чи каструлю кришкою і гарно закутуємо. Залишаємо курку «доходити» в теплі на чотири години.

kuryache-file-04-1024x765-9873289

Кип’ятимо хвилину і вимикаємо вогонь

Як зробити ще простіше? Використайте мультиварку! Після того як молоко закипить, просто вимкніть мультиварку і поставте її на режим підігріву на чотири години. Ефект той самий, але мороки менше.

kuryache-file-07-1024x765-7758007

Куряче філе можна використати для приготування різноманітних страв

Куряче філе в молоці прекрасно смакує просто з хлібом, лавашом чи свіжими овочами. Можна його використовувати і для приготування інших страв з куркою.

kuryache-file-10-1024x765-7821677

Куряче філе – ідеальна основа для ранкових бутербродів чи легкої вечері

Чим більша жирність молока, тим ніжнішим буде м’ясо курки. Візьміть це до уваги.

Спробуйте також приготувати з курячого філе Курячі нагетси по-домашньому.

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.