Страви з курячого філе користуються великою популярністю, адже курка – смачна і поживна, доступна по ціні і не вимагає багато часу на приготування. Існує безліч рецептів з курячого філе – салати, котлети, рагу і т.д. Сьогодні Людмила Воропаєва пропонує зварити куряче філе в молоці. Такий спосіб приготування філе робить його надзвичайно ніжним і легким для нарізання. Ідеальний варіант для ранкових бутербродів чи легкої літньої вечері!
Готувати куряче м’ясо таким чином доведеться лічені хвилини, але цей рецепт вимагає чотири години на пропарювання філе в молоці, та ваша участь у цьому не потрібна.
Інгредієнти для курячого філе в молоці
- Куряче філе;
- Молоко;
- Цибулина;
- Гвоздика;
- Сіль, спеції і трави (спеціальні – для курки, чи будь-які ваші улюблені: імбир, куркума, паприка, базилік, розмарин і т.д.).
Спосіб приготування курячого філе в молоці
Перед тим, як варити куряче філе в молоці, його треба для цього підготувати. Філе миємо під проточною водою і обсушуємо паперовими серветками. Солимо і обвалюємо в спеціях та відправляємо, як мінімум, на півгодинки в холодильник.
Коли прийде час діставати заправлене спеціями куряче м’ясо з холодильника, ставимо на плиту молоко (його треба взяти стільки, щоб воно повністю покривало філе) і доводимо його до кипіння.
Коли молоко закипить, кладемо в нього половинку цибулини з гвоздикою і обережно опускаємо куряче м’ясо.
Доводимо до кипіння, кип’ятимо хвилину і вимикаємо вогонь. Накриваємо сковорідку чи каструлю кришкою і гарно закутуємо. Залишаємо наше куряче філе «доходити» в теплі на чотири години.
Як приготувати куряче філе за рецептом Людмили ще простіше? Використайте мультиварку! Після того як філе закипить в молоці, просто вимкніть мультиварку і поставте її на режим підігріву на чотири години. Ефект той самий, але мороки менше.
Про особливості використання мультиварки читайте тут.
Куряче філе в молоці прекрасно смакує просто з хлібом, лавашом чи свіжими овочами. Можна його використовувати і для приготування інших страв з курячого філе.
Якщо ви не знали, як приготувати куряче філе, щоб воно не було сухим, то тепер відповідь очевидна – зварити в молоці! До речі, чим більша жирність молока, тим ніжнішим буде м’ясо курки. Візміть це до уваги.
Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,
спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.
You must log in to post a comment.