Страви з курячого філе користуються великою популярністю, адже курка — смачна і поживна, доступна за ціною і не вимагає багато часу на приготування. Існує безліч рецептів з курячого філе – салати, котлети, рагу і т.д. Сьогодні Людмила Воропаєва пропонує зварити куряче філе в молоці. Такий спосіб приготування філе робить його надзвичайно ніжним і легким для нарізання. Ідеальний варіант для ранкових бутербродів чи легкої літньої вечері!
Готувати куряче м’ясо таким чином доведеться лічені хвилини, але цей рецепт вимагає чотири години на пропарювання філе в молоці, та ваша участь у цьому не потрібна.
Перед тим, як варити куряче філе в молоці, його треба для цього підготувати. М’ясо миємо під проточною водою і обсушуємо паперовими серветками. Солимо і обвалюємо в спеціях та відправляємо, як мінімум, на пів годинки в холодильник.
Коли прийде час діставати заправлене спеціями куряче м’ясо з холодильника, ставимо на плиту молоко (його треба взяти стільки, щоб воно повністю покривало курку) і доводимо його до кипіння.
Коли молоко закипить, кладемо в нього половинку цибулини з гвоздикою і обережно опускаємо курку.
Доводимо до кипіння, кип’ятимо хвилину і вимикаємо вогонь. Накриваємо сковорідку чи каструлю кришкою і гарно закутуємо. Залишаємо курку «доходити» в теплі на чотири години.
Як зробити ще простіше? Використайте мультиварку! Після того як молоко закипить, просто вимкніть мультиварку і поставте її на режим підігріву на чотири години. Ефект той самий, але мороки менше.
Куряче філе в молоці прекрасно смакує просто з хлібом, лавашом чи свіжими овочами. Можна його використовувати і для приготування інших страв з куркою.
Чим більша жирність молока, тим ніжнішим буде м’ясо курки. Візьміть це до уваги.
Спробуйте також приготувати з курячого філе Курячі нагетси по-домашньому.
Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,
спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.