Logo

Кекси з гарбуза — найпростіші і найсмачніші

Я впевнена, щоб люди не сумували за сонечком і теплом з приходом пізньої осені, Бог придумав сезон гарбузів 🙂 Яскраві, різноманітні, я б навіть сказала — веселі, гарбузи дарують нам не тільки свою красу, а й користь. Це один з найкорисніших і найдоступніших овочів. Якщо ви досі не любите гарбузів, повірте, ви просто споживали не ті сорти. Спробуйте «Хокайдо», «Мускат де Прованс» чи хоча б «Баттернат». Ці сорти гарбуза продаються чи не в кожному супермаркеті, легко їх виростити і самому. Вони різні на смак, але ідеально підходять для випічки, не мають специфічного гарбузового присмаку, а молоді гарбузики «Мускат де Прованс» я, взагалі, весь сезон їла в сирому вигляді. Як яблуко! Сьогодні вашій увазі запропоную рецепт моїх улюблених кексів з гарбуза. Готуються лічені хвилини, печуться півгодини, подобаються всім — і дорослим, і малим.

Кекси з гарбуза — найпростіші і найсмачніші

Кекси з гарбуза — найпростіші і найсмачніші

Інгредієнти для кексів з гарбуза

  • борошно пшеничне — 100г;
  • цукор — 50 г (можна більше, але я люблю в міру солодку випічку);
  • яйця курячі — 2шт.;
  • розпушувач — 0,5 ч.л. ;
  • кориця — 0,5 ч.л. ;
  • рослинна олія без запаху — 2 ст.л.;
  • дрібка солі;
  • гарбуз — 150 г;
  • цукрова пудра для посипки і вершкове масло для змащування форми.

Спосіб приготування гарбузових кексів

  1. 2 яйця збиваємо вінчиком чи навіть ложкою разом з 50 г цукру, 0,5 ч.л. кориці і дрібкою солі.
  2. В 100 г борошна висипаємо пів чайної ложки розпушувача і додаємо все разом до яєць. Гарно розмішуємо до однорідності.
  3. Додаємо до нашого тіста 2 ст.ложки олії і ще раз все добре перемішуємо. Тісто на гарбузові кекси за цим рецептом має бути, як густа сметана.
  4. Очищений від шкірки гарбуз натираємо на дрібній тертці і вмішуємо в тісто.

Я випікаю кекси з гарбуза в спеціальній металевій формі на 6 кексів. Роблю французську сорочку для формочок — змащую вершковим маслом кожну і посипаю борошном, струшуючи зайве. Якщо форма для кексів у вас силіконова, то ще простіше — її змащувати не потрібно.

Кожна з форм наповнюється тістом більше, як наполовину. Тіста якраз вистачає на 6 кексів.

Зверніть увагу! Тісто має у формочки не виливатися, а випадати! Тобто має бути достатньо густим, інакше гарбузові кекси не піднімуться, або «здуються» після того, як ви їх дістанете з духовки.

Випікаємо кекси з гарбуза в попередньо розігрітій духовці до 180° протягом 30 хвилин. Після того, як вимкнули духовку, відкрийте її і дайте випічці там постояти ще хвилин 5-10. Тоді кекси не так сильно впадуть (не буде різкого перепаду температури). Хоча для гарбузових кексів, як і для сирних, незначне «здування» після випікання — це нормально.

Випікаємо кекси з гарбуза півгодини при температурі 180 градусів

Випікаємо кекси з гарбуза півгодини при температурі 180 градусів

Коли кекси трохи охололи, дістаємо їх з форми, посипаємо цукровою пудрою і смакуємо з насолодою!

Гарбузові кекси в розрізі

Гарбузові кекси в розрізі

Спробуйте також приготувати інші прості і смачні кекси:

Смачного!

Наталка Гурман.