Якщо ви досі не любите гарбузи, повірте, ви просто споживали не ті сорти. Спробуйте «Хокайдо», «Мускат де Прованс» чи хоча б «Баттернат». Ці сорти продаються чи не в кожному супермаркеті, легко їх виростити і самому. Вони різні на смак, але ідеально підходять для випічки, не мають специфічного гарбузового присмаку, а молоді гарбузики «Мускат де Прованс» я, взагалі, весь сезон їла в сирому вигляді. Як яблуко! Сьогодні вашій увазі запропоную рецепт моїх улюблених гарбузових кексів. Готуються кекси з гарбуза лічені хвилини, печуться півгодини, подобаються всім — і дорослим, і малим.
Я випікаю кекси з гарбуза в спеціальній металевій формі на 6 кексів. Роблю французську сорочку для формочок — змащую вершковим маслом кожну і посипаю борошном, струшуючи зайве. Якщо форма для кексів у вас силіконова, то ще простіше — її змащувати не потрібно.
Кожна з форм наповнюється тістом більше, як наполовину. Тіста якраз вистачає на 6 кексів.
Приготуйте також смачне гарбузове печиво.
Зверніть увагу! Тісто має у формочки не виливатися, а випадати! Тобто має бути достатньо густим, інакше гарбузові кекси не піднімуться, або «здуються» після того, як ви їх дістанете з духовки.
Випікаємо кекси з гарбуза в попередньо розігрітій духовці до 180° протягом 30 хвилин. Після того, як вимкнули духовку, відкрийте її і дайте випічці там постояти ще хвилин 5-10. Тоді кекси не так сильно впадуть (не буде різкого перепаду температури). Хоча для гарбузових кексів, як і для сирних, незначне «здування» після випікання — це нормально.
Коли кекси трохи охололи, дістаємо їх з форми, посипаємо цукровою пудрою і смакуємо з насолодою!
Спробуйте також приготувати інші прості і смачні кекси:
Смачного!
Наталка Гурман.