Ви любите десерти без випічки? Я – дуже. Бо це швидко і не менш смачно, ніж домашнє печиво з м’яти чи бананові кекси. Сьогодні на кухні «ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ» будемо готувати сирний торт. Для його створення потрібно мати мінімальний набір продуктів і півгодини часу. Правда, торт без випічки має ще застигнути в холодильнику. Як правило, на цей процес йде година, не менше. Але я забігла наперед. Далі – про все по порядку.
Торт без випічки на основі сиру (той, що творог 🙂 ) вимагає наявності наступних інгредієнтів:
Спочатку необхідно підготувати желе. По рецепту на упаковці заливаємо желе окропом, розмішуємо, щоб повністю розчинилось у воді, та виливаємо у форми, з яких потім легко буде його вийняти. Я взяла прямокутні пластикові ємності. Ставимо їх у холодильник і чекаємо, поки желе застигне.
У цей час сир збиваємо з цукром та сметаною до однорідної консистенції.
Щоб наш тортик без випічки гарно виглядав, викладаємо ківі, порізаний кружечками, у формі квіточки на дно ємності, де наш торт буде застигати.
Далі викладаємо фрукти та ягоди, які вам до смаку. Я взяла банани, полуницю та ківі.
Кладемо шар крекеру. Я взяла «Хрустик з маком».
Ріжемо застигле у формі желе на кубики і викладаємо їх вперемішку на фрукти. Виглядає просто чарівно – різнокольорові кубики желе з кольоровими фруктами. Від самого вигляду слинки течуть 🙂 Зверху – ще один шар крекеру.
Тепер розводимо 30 г желатину у склянці гарячої води (80-90 градусів), мішаємо, поки він повністю розчиниться і виливаємо у нашу творожно-сметанкову масу. Ретельно розмішуємо і заливаємо інгредієнти, які вже викладені у ємності. Я трішки їх підмішую, щоб ця маса проникла до дна посудини, адже саме желатин, який у її складі, буде тримати форму нашого торту. Можна злегка потрусити миску, щоб желатинова маса просочилась через усі фрукти, желе та печиво.
Спробуйте також приготувати Десерт без випічки з йогуртом, фруктами і хрусткими хлібцями.
Тепер нашому готовому десерту без випічки треба дати зстигнути приблизно 1 годину у холодильнику.
Щоб обережно вийняти сирний торт і не порушити його зовнішній вигляд, я набираю у миску теплої води, обережно опускаю дно посудини з тортом у цю воду на 1 хвилину, щоб він зверху нагрівся і легко відстав від форми. Тоді перевертаю на плоску тарілку і … готово!
Якщо вам подобаються десерти на основі сиру, спробуйте простий рецепт сирників з манкою або кекси сирні “Неймовірні”. А ще з сиром виходять чудові пиріжки. Рецепт ідеального дріжджового тіста – тут. А, якщо любите торти випікати, то торт “Спартак” вас точно здивує.
Смакуйте з задоволенням!
Галчона Константинович,
ЗЕЛЕНА САДИБА.
Сохранить
Сохранить
Сохранить
Сохранить