Домашнє печиво з м’яти

домашня випічка з мяти зображенняЛіто в розпалі, а отже прийшов час готувати страви з власно вирощених овочів і фруктів. А я пропоную спробувати рецепт домашнього печива з… м’яти! Так-так, ця пахуча і дуже корисна трава, яку можна вирощувати на підвіконні весь рік, годиться не тільки, як приправа до страв чи заварка для чаю. З неї можна робити смачну домашню випічку, яка цілком може конкурувати з традиційними пиріжками з яблуками. До того ж, м’ятне печиво дуже просте в приготуванні.

Домашнє печиво з м’яти – нам знадобиться

Щоб приготувати смачну випічку з м’яти, крім самої рослини, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 30 г м’яти свіжої;
  • 100 г цукру;
  • 100 г масла вершкового;
  • 1 яйце;
  • 200 г борошна;
  • 0,5 ч. л. розпушувачу тіста.

Домашня випічка з м’яти – рецепт приготування

  1. Висипаємо на м‘яту цукор і збиваємо блендером до утворення однорідної маси. мятне печиво картинка 3
  2. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, додаємо його до м’яти і знову ретельно збиваємо.
  3. Додаємо м’яке масло (я 30 секунд розігріла в мікрохвильовці) і 1 яйце та збиваємо усі інгредієнти разом.
  4. Застилаємо форму пергаментом та викладаємо на неї майбутнє домашнє печиво. Я змочую руки у холодній воді щоразу, як беру тісто до рук, щоб воно не прилипало. Якщо маса вийшла надто рідка, і ви не можете скатати з неї кульку, додайте трішки борошна. Але не дуже багато, щоб вироби були ніжними та легкими. Скатавши кульку, покладіть її на дно форми і трішки приплюсніть. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів. мятне печиво зображення 5Можна прикрасити наше печиво, чим душа забажає. Оскільки домашня випічка з м’яти натуральна та, відносно, корисна (наскільки може бути корисним десерт з рафінованим цукром), мені хотілось обрати таку ж корисну прикрасу. Тому я обрала арахіс та кунжут. Навіть не можу сказати, що сподобалось більше – печиво вийшло просто смачнюще! мятне печиво зображення 6Родзинка цієї випічки з м’яти – незвичайний зелений колір та просто надзвичайний м’ятний аромат. Забула написати! Найкраще домашнє печиво з м’яти смакує охолодженим. Тоді найбільше відчувається його прекрасний запах. мятне печиво зображення 7Якщо полюбляєте смачні і швидкі в приготуванні десерти, подивіться бананові кекси та сирний торт. А з власного врожаю ягід і фруктів можна зробити смачну і поживну заготовку на зиму – пастилу.

Смачного!

Галчона Константинович,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *