Печиво з ревеню на оливковому тісті

Печиво з ревеню, рецептом якого поділюся в цій статті, я спекла у відповідь на коментар до мого допису у Фейсбук з рецептом пирога з ревенем. Тетяна Шумовська, постійний автор «Зеленої садиби», написала, що дуже любить печиво з ревеню. Звичайно, я попросила рецепт і вже його випробувала. Що я можу сказати? Тепер я люблю не тільки пиріг, а й печиво з цієї унікальної рослини — румбамбару (він же — ревінь). Але одразу зазначу, що, як на мене, цей смаколик треба їсти охолодженим. Тоді яскравий смак ревеню не перебиває, а лише підкреслює ніжність тіста на оливковій олії.

Печиво з ревенем у вигляді рулетиків

Печиво з ревенем

Інгредієнти для печива з ревеню

  • приблизно 250-300 г ревеню;
  • 100-150 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 80 мл оливкової олії;
  • 200 г борошна пшеничного;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. ложка ванільного цукру;
  • інші спеції — на смак (я додала трохи коріандру).

Печиво з ревенем — рецепт приготування

Робити це печиво-рулетики дуже просто і швидко. Головне — замісити тісто достатньо густим, щоб воно без проблем намотувалося на палички ревеню і не рвалося. Але при цьому — не забити. Бо занадто густе тісто зробить печиво не таким ніжним, як воно могло б бути.

Стебла ревеню миємо, знімаємо верхню шкірочку і нарізаємо на «палички» приблизно по 5 см. Їх довжина визначить довжину печива.

Для тіста змішуємо 100-150 г цукру з яйцем і 80 мл олії та гарно перетираємо до однорідності. До 200 г борошна додаємо спеції, розпушувач і дрібку солі й поєднуємо борошно з яєчно-цукровою сумішшю. Замішуємо тісто.

Потім розкачуємо його в пласт приблизно 3-4 мм, попередньо дуже добре посипавши стіл чи дошку борошном.

 

Нарізаємо тісто на смужки приблизно такої ж ширини, як стебла ревеню. Намотуємо тісто на «палички» румбамбару, створюючи своєрідний рулетик. Зайве тісто просто відщеплюємо пальцями.

Увага! Якщо тісто рветься в процесі, просто додайте ще трохи борошна.

Рулетики викладаємо на деко, вистелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 12 хвилин.

Наше печиво з ревенем готове. Дайте йому охолонути та насолоджуйтеся смаком!

Приготуйте також печиво з м’ятою — найкращий варіант, щоб зустріти літо!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.