Як виявилося зовсім недавно, я з дитинства дуже люблю національну швейцарську страву рьошті. Може, й ви любите, але не знаєте, що потерта на крупній тертушці картопля і посмажена нашвидкуруч в олії — це рьошті. Я, наприклад, добре пам’ятаю, як вперше спробувала такий варіант смаженої картоплі — прийшла зі школи раніше на годину, і мама, що ще не встигла приготувати обід, почистила пару картоплин, натерла на крупній тертушці і підсмажила на сковороді. Буквально 5 хвилин і готово! Це так смачно! Як на мене, смачніше і дерунів, і класичного варіанту смаженої картоплі. А в піст така страва просто знахідка, бо для приготування поживного обіду нічого, крім картоплі, олії, солі і чорного перцю, не треба. В цій статті розкажу, як можна дещо урізноманітнити класичний варіант швейцарських дерунів і зробити рьошті з грибами і сиром.
На дві порції:
Одразу зазначу, що для першого разу ви можете приготувати найпростіший варіант рьошті — почистити картоплю, натерти її на крупну тертушку і викласти рівномірно, формуючи пляцик, на гарячу сковороду і обсмажити з кожного боку до рум’яної скоринки. Чим тонший шар картоплі, тим менше часу у вас забере приготування швейцарських дерунів. В середньому — 5 хвилин.
Рьошті з начинкою, яка, до речі, може бути будь-якою — і фарш, і зелень, і сир (кисломолочний чи твердий), і гриби, і овочі — готується так само, тільки всередину пляцка треба покласти начинку.
Покроково:
Зазначу, якщо рьошті вийшов занадто товстим, перевернути його буде складніше, він може розвалитися. Тому карще зробити це в два етапи — спочатку викладаєте, перевертаючи підсмаженим боком догори, на тарілку, а потім з тарілки повертаєте на сковорідку, щоб підсмажити інший бік.
Подивіться також наші рецепти:
Подаємо швейцарські деруни зі сметанкою, або зі шкварками…
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.