Logo

Печена картопля з сиром фета або бринзою

Дуже люблю салати з свіжих овочів, в які часто для поживності додаю сир фета. Салат з огірками, зеленню і помідорами — це здоровий перекус або доповнення трапези. А ось, якщо в цей салат додати шматочки фети і подати його з кількома грінками — це вже повноцінний сніданок чи легка вечеря. Може, й дуже легка, але час від часу такі дієтичні вечері треба практикувати всім. Одного разу, купивши фету для салату, звернула увагу на рецепт, що був написаний на упаковці сиру. Це ж геніально, і як просто! Тепер печена картопля з фетою або бринзою (мені з бринзою навіть більше подобається) на моїй кухні частенько. І вам рекомендую.

Запечена картопля з сиром фета або бринзою

Печена картопля з сиром фета або бринзою

Інгредієнти для печеної картоплі з сиром фета

  • картопля – 1 кг;
  • Сир фета або бринза – 150 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 4 зубчики;
  • олія для смаження;
  • вершкове масло – 30 г;
  • зелена цибуля;
  • сіль, чорний перець.

Спосіб запікання картоплі з фетою

Картоплю гарно миємо і нарізаємо на четвертинки. Шкірку можна не знімати, якщо картопля своя і молода, я чистила бульби, бо купила овочі в магазині. Цибулю ріжемо напівкільцями, часник — крупними шматочками.

В глибокій сковороді нагріваємо пару ложок олії і обсмажуємо в ній картоплю — так, щоб вона зарум’янилася з усіх боків. Додаємо до картоплі цибулю і часник, солимо, приправляємо овочі чорним перцем. Кладемо в сковороду вершкове масло, ще смажимо картоплю буквально хвилини три і знімаємо з вогню.

У форму для випікання, змащену олією, викладаємо підсмажені овочі. Зверху — порізану кубиками фету. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо до золотистої скоринки сиру і готовності картоплі — приблизно 15-20 хвилин. Перевіряйте виделкою чи ножем картоплю на м’якість, бо різні сорти картоплі можуть запікатися менше чи довше.

Подаємо запечену картоплю з фетою до столу, притрусивши зеленою цибулькою чи будь-якою іншою зеленню, яка знайдеться в холодильнику.

Спробуйте також альтернативний рецепт запікання картоплі. Без фети, але з твердим сиром.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.