Logo

Рогалики на сирному тісті — для дорослих і малих

Кисломолочний сир, який, звичайно, краще їсти у свіжому вигляді, просто знахідка для домашньої випічки. Сам по собі в моїй родині він не дуже в пошані, зате сирники чи кекси йдуть на ура. Сьогодні відкрила для себе новий рецепт випічки — рогалики на сирному тісті. Вони такі смачні, що зникли за пів години, і була терміново замішана друга порція. Добре, що робиться тісто лічені хвилини, а закручувати рогалики — саме задоволення. Другу порцію «ліпили» разом з сином. Начинка для рогаликів у нас сьогодні — чорний шоколад (поламана звичайна шоколадка), але варіантів безліч: шматочок яблука (тоді зверху рогалики можна ще посипати корицею з цукром), густий джем, варене згущене молоко… Що у вас є під рукою, те і підійде для начинки, головне, щоб вона була достатньо густа і не витікала з тіста.

Рогалики на сирному тісті — для дорослих і малих

Рогалики на сирному тісті — для дорослих і малих

Інгредієнти для рогаликів

З вказаних продуктів у мене вийшло 16 невеличких рогаликів. Щоб двічі не замішувати тісто, раджу одразу збільшити кількість інгредієнтів для цього рецепту:

  • кисломолочний сир — 200 г;
  • вершкове масло — 75 г;
  • пшеничне борошно — 150 г;
  • цукор — 2 ст.ложки;
  • дрібка солі;
  • розпушувач — 0,5 ч.ложки;
  • ванілін чи ванільний цукор;
  • шоколадка — для начинки.

Спосіб приготування рогаликів на сирному тісті

Десь за пів години до того, як приступити до приготування рогаликів за цим рецептом, треба дістати з холодильника вершкове масло. Воно має бути кімнатної температури, щоб рівномірно перетерлося з сиром.

Отже, в мисці виделкою чи рукою перетираємо масло з сиром. Сир у мене домашній — жирний. Якщо купуєте кисломолочний сир в магазині, раджу взяти з 9% жирністю, як мінімум. Додаємо всі сипучі інгредієнти та замішуємо тісто.

Борошна раджу покласти спочатку трохи менше, а потім підмішувати. Тісто на рогалики має бути м’яким і еластичним. Я в цьому рецепті використала 100 г пшеничного борошна вищого ґатунку і 50 г пшеничного цільнозернового. Останнім часом намагаюся використовувати його в усій домашній випічці. Додаю, як правило, 1/3 частину від всього борошна, вказаного в будь-якому рецепті.

Розкатуємо тісто в круг товщиною приблизно 4-5 см. Ділимо його на рівні частини, розрізаючи по діаметру. Рогаликів можна зробити менше, але більшого розміру. Як кому подобається. На ширшу частину кожної поділки викладаємо начинку і загортаємо рогалик до центру. Викладаємо їх на деко, попередньо вистелене пергаментом.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо рогалики на сирному тісті приблизно 20 хвилин.

Рогалики на сирному тісті готові. Смачного!

Рогалики на сирному тісті готові. Смачного!

Все. Можна пити чай!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.