Пасхальне печиво — простий рецепт на сирному тісті

В моєму дитинстві на Великдень мама пекла тільки паски. Пасхальне печиво ні в нашій родині, ні навіть в регіоні як традиційна випічка не використовувалося. Хоча Україна велика і, можливо, для частини українців пасхальне печиво — такий же святковий атрибут, як для мене пасочки. Водночас на Заході господині, крім усього іншого, дуже полюбляють пекти на Пасху печиво у формі зайчиків. Як відомо, саме зайчик є одним із символів Великодня за католицьким обрядом. На Великдень цього року у мене будуть і пасочки, і святкове печиво у формі зайчиків. Вже й не пам’ятаю, звідки в мене взялася формочка-зайчик, сьогодні вона мені нарешті прислужилася.

Пасхальне печиво і крашанки

Пасхальне печиво — простий рецепт на сирному тісті

Інгредієнти для пасхального печива

Варіантів тіста для пасхального печива може бути безліч. Власне, будь-яке печиво, спечене напередодні Великодня, можна вважати пасхальним. А чому б ні? Головне, щоб воно приносило радість і задоволення не тільки від процесу споживання, а й від його створення.

Дивіться 10 простих рецептів домашнього печива в нашій статті.

У мене, як і у більшості господинь, часу перед Великоднем катастрофічно не вистачає, тому я обрала рецепт пасхального печива на сирному тісті, як один з найпростіших. При цьому печенюшки завжди виходять красивими й гарно смакують ще кілька днів після випікання. Особливо якщо їх покласти на зберігання в жерстяну чи картонну коробку.

  • кисломолочний сир — 400 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • пшеничне борошно — 300 г;
  • цукор — 100 г;
  • пів чайної ложки солі;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • ванілін чи ванільний цукор.

Пасхальне печиво — рецепт приготування

Люблю цей рецепт сирного тіста для солодкої випічки за простоту приготування і часто використовую його для випікання рогаликів з шоколадом. Отже, щоб зробити тісто на пасхальне печиво, попередньо дістаємо масло і сир з холодильника. вони мають бути кімнатної температури. Перетираємо масло з сиром виделкою чи ложкою. Додаємо до них всі сухі інгредієнти і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і еластичним. Все. Цей процес забере у вас не більше 5 хвилин.

Потім розкатуємо тісто каталкою до товщини приблизно 0,4-0,5 см і формочкою вирізаємо печиво. Викладаємо на деко, вистелене папером для випікання, ставимо в розігріту попередньо духовку до 180 градусів.

Пасхальне печиво у формі зайчиків випікається приблизно 20 хвилин. Прикрасити його можна по-різному. В мене сьогодні за браком часу найпростіший варіант — посипала його цукровою пудрою.

Пасхальне печиво після випікання

Готове, але ще не прикрашене печиво

Можна прикрасити зайченят глазур’ю, яку приготували для прикрашання пасочок, можна залити розтопленим шоколадом…

Натхнення вам!

Смачної паски і ПЕРЕМОГИ!

ЗЕЛЕНА САДИБА.