Довгий час класичні сирники, в рецепт яких входять яйця і борошно, мені не давалися — постійно розвалювалися при смаженні. І так мені то набридло, що я почала готувати виключно сирники з манкою. В принципі, вони мені й зараз дуже подобаються, але колись на кухні не виявилося манки, а приготування сирників вже було в процесі. Довелося зробити їх за класичним рецептом — з яйцем і борошном. Маючи негативний досвід, я трохи погуглила і зрозуміла свою помилку! Борошно в сирну масу треба додавати в останню чергу, коли вже всі інгредієнти добре перемішані. Тоді сирники з яйцем, рецептом яких поділюся в цій статті, обов’язково будуть ніжними і не розваляться під час смаження.
Додаємо до сиру сіль, яйце, цукор і ванілін і перемішуємо всі ці інгредієнти до однорідної маси. Я роблю це виделкою або ложкою — що трапилося під руку. І тільки тепер додаємо борошно! Рівномірно вмішуємо його до сирної маси, і наше тісто для сирників готове!
Тепер справа за малим — посмажити сирники з обох боків на сковороді. Ложкою набираємо масу і ліпимо кульку, потім надаємо їй пласку форму сирника. Викладаємо на гарячу сковорідку й обсмажуємо на середньому вогні з двох боків по кілька хвилин.
Наші сирники готові. Подаємо до столу зі сметанкою чи варенням. Або і без нічого. Для краси можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.