Рецепт сирників з яйцем і борошном

Довгий час класичні сирники, в рецепт яких входять яйця і борошно, мені не давалися — постійно розвалювалися при смаженні. І так мені то набридло, що я почала готувати виключно сирники з манкою. В принципі, вони мені й зараз дуже подобаються, але колись на кухні не виявилося манки, а приготування сирників вже було в процесі. Довелося зробити їх за класичним рецептом — з яйцем і борошном. Маючи негативний досвід, я трохи погуглила і зрозуміла свою помилку! Борошно в сирну масу треба додавати в останню чергу, коли вже всі інгредієнти добре перемішані. Тоді сирники з яйцем, рецептом яких поділюся в цій статті, обов’язково будуть ніжними і не розваляться під час смаження.

Сирники зі сметаною на тарілці, фото

Рецепт сирників з яйцем і борошном

Інгредієнти для сирників

  • кисломолочний сир — 400 г (жирність — на ваш смак, я іноді печу сирники з магазинного 5% жирності сиру, іншим разом купую на базарі домашній, він значно жирніший, головне, щоб сир не був занадто вологим);
  • куряче яйце — 1 штука;
  • цукор — 3 ст.ложки;
  • пшеничне борошно — 3 ст.ложки в тісто і ще трохи для смаження;
  • ванільний цукор, або ванілін — пакетик 10 г і 2 г, відповідно;
  • дрібка солі;
  • олія для смаження.

Сирники — рецепт приготування

Додаємо до сиру сіль, яйце, цукор і ванілін і перемішуємо всі ці інгредієнти до однорідної маси. Я роблю це виделкою або ложкою — що трапилося під руку. І тільки тепер додаємо борошно! Рівномірно вмішуємо його до сирної маси, і наше тісто для сирників готове!

Тепер справа за малим — посмажити сирники з обох боків на сковороді. Ложкою набираємо масу і ліпимо кульку, потім надаємо їй пласку форму сирника. Викладаємо на гарячу сковорідку й обсмажуємо на середньому вогні з двох боків по кілька хвилин.

Наші сирники готові. Подаємо до столу зі сметанкою чи варенням. Або і без нічого. Для краси можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.