Домашні бургери нашвидкуруч цього літа в селі мене дуже виручали. Вже третій рік ми переїжджаємо на дачу на всі канікули, і це дуже щаслива пора для всієї родини. Але є один нюанс, який трохи псує позитивні враження від «життя на природі» нашому малолітньому сину. Не вистачає смачної, калорійної і не дуже корисної їжі, яку пропонують кафе міста, де ми живемо. Не скажу, що ми є прихильниками харчування не вдома, походи в кафе — скоріше, виняток з правила. Але сама неможливість піти і з’їсти щось смачне і шкідливе, мого сина не влаштовувала взагалі. Поки я не придумала раз на тиждень готувати йому бургери по-домашньому. Зізнаюся, що і мене такий перекус цілком задовольняє — готується лічені хвилини, а голод вгамовує надовго.
Спочатку потрібно приготувати нагетси. Не розморожуючи, кладемо в розігріту олію на сковорідці та смажимо по 3 хвилини з кожного боку. Нагетси для цього рецепту домашніх бургерів я використовую куплені в мережі АТБ, як і булочки. Вони мають тривалий термін зберігання, раз на пару тижнів ми їздимо в місто скупитися і робимо значний запас продуктів.
Але можна приготувати їх наперед самостійно і заморозити на випадок, коли захочеться швиденько зробити домашні бургери. На нашому сайті є простий і смачний рецепт нагетсів по-домашньому.
Далі розрізаємо булочки та підсмажуємо на тій же олії з внутрішньої сторони до золотистої скоринки. Так вони будуть хрусткі та запашні.
Підготуємо все для начинки домашніх бургерів — нарізаємо томати, огірочки та вибираємо листя салату. За бажанням можна додати інші овочі.
На нижню частину булочки мастимо соус, викладаємо салат, огірочки, 2 нагетси, томати та сир. Добре змащуємо верхню частину булочки соусом та накриваємо всю цю красу зверху. Домашні бургери нашвидкуруч готові!
Приготуйте також:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.