Згідно опитування компанії GfK, українські жінки, в середньому, проводять 13 годин на тиждень за приготуванням їжі. Наші чоловіки — 9 годин. І ми разом з Індією очолюємо список країн (з 22) , в яких на самостійне приготування їжі громадяни витрачають найбільше часу. Думаєте, це пов’язано з тим, що ми не можемо часто дозволити собі ресторани і кафе? Частково, так. Але, в першу чергу, українці люблять готувати! Бо в цьому ж рейтингу 5 сходинку посідає Італія, чиї громадяни проводять на кухні, в середньому, 7 годин щотижня. Але, буває, так набридає те постійне приготування їжі (дружини і мами мене зрозуміють), що хочеться не заморочуватися, але щоб всім сподобалося. В такі моменти мене виручає куряче філе в духовці з печерицями і помідорами. На підготовку продуктів ви витратите 5 хвилин, не більше. Ще 15-20 хвилин попрацює духовка.
Все геніальне — просто! Включаємо духовку на 200 градусів. Деко застеляємо папером для випікання. Куряче філе ріжемо, як на відбивні — смужками приблизно сантиметр товщиною. Солимо, перчимо, викладаємо на деко. Можна їх трохи відбити, щоб надати красивішу форму.
Зверху на філе викладаємо порізані тонкими смужками печериці.
На печериці кладемо порізані помідори.
Присмачуємо все сметанкою.
Посипаємо потертим сиром і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин.
Все. Це весь рецепт. Дістаємо куряче філе під шубою з печериць, томатів і сиру з духовки і смакуємо з задоволенням. Влітку подаємо з салатом зі свіжих овочів і без гарніру!
Легка вечеря за 10 хвилин. Час, який витратила духовка на випікання курячого філе, не рахуємо. Вона ж без нас працює!
Читайте також наші інші рецепти страв з курячого філе:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.