Печиво з кукурудзяного борошна до чаю

Кукурудзяне печиво — цікава альтернатива домашній випічці з пшеничного борошна й можливість дещо урізноманітнити меню. Кукурудзяне борошно багате на мінерали та поживні речовини, а страви на його основі мають властивість швидко насичувати організм, стримуючи нас від переїдання. Не вірите? Спечіть печиво з кукурудзяного борошна до чаю і переконайтеся, що вам вистачить за раз, максимум, дві печенюшки, всупереч тому, що воно дуже смачне.

Кукурудзяне печиво до чаю

Кукурудзяне печиво до чаю

Інгредієнти для печива на кукурудзяному борошні

  • Кукурудзяне борошно — 240 г;
  • Пшеничне борошно — 170 г;
  • Вершкове масло — 170 г;
  • Цукор — 120-150 г (на смак);
  • Яйця курячі — 2 штуки;
  • Ванілін — 2 г (або ванільний цукор);
  • Розпушувач для тіста — 2 ч.л.

Кукурудзяне печиво — рецепт приготування

Готується печиво з кукурудзяного борошна дуже швидко і просто. Все, як ми любимо 🙂 Спочатку вмикаємо духову на 180 °C і починаємо робити тісто. В мисці змішуємо всі сухі інгредієнти. Масло кімнатної температури натираємо на крупну тертушку і перетираємо з ним борошняну масу. Додаємо яйця і замішуємо тісто.

Тісто на кукурудзяне печиво виходить розсипчастим і, здається, що воно загусте. Але це не так. Коли ви почнете ліпити з нього кульки, тісто буде ідеально склеюватися до купки.

Деко вистеляємо пергаментним папером і викладаємо на деко сформовані кульки з тіста, попередньо обвалявши їх у цукрі. Ставимо печиво з кукурудзяного борошна в гарячу духовку приблизно на 15-20 хвилин.

До речі, але не про печиво, ви вмієте варити кукурудзу? Як варити кукурудзу правильно, читайте в нашій статті.

Вам також сподобається рецепт гарбузового печива з апельсиновою цедрою та просте печиво на кефірі. Спробуйте!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.