Кукурудзяне печиво — цікава альтернатива домашній випічці з пшеничного борошна й можливість дещо урізноманітнити меню. Кукурудзяне борошно багате на мінерали та поживні речовини, а страви на його основі мають властивість швидко насичувати організм, стримуючи нас від переїдання. Не вірите? Спечіть печиво з кукурудзяного борошна до чаю і переконайтеся, що вам вистачить за раз, максимум, дві печенюшки, всупереч тому, що воно дуже смачне.
Готується печиво з кукурудзяного борошна дуже швидко і просто. Все, як ми любимо 🙂 Спочатку вмикаємо духову на 180 °C і починаємо робити тісто. В мисці змішуємо всі сухі інгредієнти. Масло кімнатної температури натираємо на крупну тертушку і перетираємо з ним борошняну масу. Додаємо яйця і замішуємо тісто.
Тісто на кукурудзяне печиво виходить розсипчастим і, здається, що воно загусте. Але це не так. Коли ви почнете ліпити з нього кульки, тісто буде ідеально склеюватися до купки.
Деко вистеляємо пергаментним папером і викладаємо на деко сформовані кульки з тіста, попередньо обвалявши їх у цукрі. Ставимо печиво з кукурудзяного борошна в гарячу духовку приблизно на 15-20 хвилин.
До речі, але не про печиво, ви вмієте варити кукурудзу? Як варити кукурудзу правильно, читайте в нашій статті.
Вам також сподобається рецепт гарбузового печива з апельсиновою цедрою та просте печиво на кефірі. Спробуйте!
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.