Коли твоя дочка каже тобі телефоном: «Ма, я сьогодні за рецептом із Тік-тока приготувала такі смачні фаршировані перці! Навіть кращі за твої…», ти спочатку трохи засмучуєшся. Але потім згадуєш, що доці 22 рочки, і вона велика молодець — смачно і з задоволенням готує. «То давай ділись рецептом, бо я не вірю!» – сміюсь я. І ось вже тричі я їх готувала. Це дійсно дуже смачно! Ну бо там така апетитна сирна скоринка, а начинка — така соковита і запашна… Спробуйте і ви. Це дійсно дуже простий і смачний рецепт фаршированого перцю.
Спочатку приготуємо начинку, бо з перцем практично нема ніякої роботи.
Рис промиваємо і відварюємо до готовності.
Цибулю дрібно ріжемо ножем, моркву — на крупну тертушку, підсмажуємо овочі на сковорідці в олії до зарум’янювання. Під кінець додаємо половину томатної пасти.
Поєднуємо рис, смажені овочі і фарш в одній місткості. Солимо, додаємо улюблені спеції. Якщо готуєте фаршировані перці з курячого фаршу, додайте до нього приблизно 50 мл олії, жирного молока або сметани, бо курячий фарш не такий жирний, як свиний і перці можуть вийти сухуваті.
Коли начинка готова, підготуємо і самі перці. Для цього розрізаємо їх на половинки. Кожну — трохи солимо і перчимо. Викладаємо перці у форму для запікання, а в них — начинку.
В на сковорідці доводимо до кипіння томатну пасту, що лишилася, 50 мл сметани і приблизно 150 мл води, цією рідиною поливаємо фарширований перець і ставимо його в духовку, розігріту до 180-200 °C приблизно на 40 хвилин.
Приготуйте також печений перець з курочкою.
Коли цей час сплине, посипаємо перець тертим сиром і лишаємо в духовці ще приблизно на 10 хвилин. Можна увімкнути тільки «верх» духовки. Важливо, щоб сир гарно розплавився і зарум’янився.
Наші фаршировані перчики готові! Подавати до столу зі сметаною — не обов’язково. Вони й так дуже соковиті.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.