Фаршировані перці під сирною скоринкою

Коли твоя дочка каже тобі телефоном: «Ма, я сьогодні за рецептом із Тік-тока приготувала такі смачні фаршировані перці! Навіть кращі за твої…», ти спочатку трохи засмучуєшся. Але потім згадуєш, що доці 22 рочки, і вона велика молодець — смачно і з задоволенням готує. «То давай ділись рецептом, бо я не вірю!» – сміюсь я. І ось вже тричі я їх готувала. Це дійсно дуже смачно! Ну бо там така апетитна сирна скоринка, а начинка — така соковита і запашна… Спробуйте і ви. Це дійсно дуже простий і смачний рецепт фаршированого перцю.

Фарширований перець

Фаршировані перці у виконанні моєї доці

Інгредієнти для фаршированого перцю

  • 4-5 перчин болгарського перцю з товстими стінками;
  • приблизно 200 мл рису;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 середня морквина;
  • олія для смаження овочів;
  • томатна паста — приблизно 70 г;
  • 500 г фаршу — курячий, свиний чи інший на ваш вибір;
  • сіль, спеції — до смаку;
  • приблизно 50 г сметани для заливки;
  • 100-150 г сиру, який гарно плавиться.

Фарширований перець під сирною скоринкою — рецепт

Спочатку приготуємо начинку, бо з перцем практично нема ніякої роботи.

Рис промиваємо і відварюємо до готовності.

Цибулю дрібно ріжемо ножем, моркву — на крупну тертушку, підсмажуємо овочі на сковорідці в олії до зарум’янювання. Під кінець додаємо половину томатної пасти.

Поєднуємо рис, смажені овочі і фарш в одній місткості. Солимо, додаємо улюблені спеції. Якщо готуєте фаршировані перці з курячого фаршу, додайте до нього приблизно 50 мл олії, жирного молока або сметани, бо курячий фарш не такий жирний, як свиний і перці можуть вийти сухуваті.

Коли начинка готова, підготуємо і самі перці. Для цього розрізаємо їх на половинки. Кожну — трохи солимо і перчимо. Викладаємо перці у форму для запікання, а в них — начинку.

В на сковорідці доводимо до кипіння томатну пасту, що лишилася, 50 мл сметани і приблизно 150 мл води, цією рідиною поливаємо фарширований перець і ставимо його в духовку, розігріту до 180-200 °C приблизно на 40 хвилин.

Приготуйте також печений перець з курочкою.

Коли цей час сплине, посипаємо перець тертим сиром і лишаємо в духовці ще приблизно на 10 хвилин. Можна увімкнути тільки «верх» духовки. Важливо, щоб сир гарно розплавився і зарум’янився.

Наші фаршировані перчики готові! Подавати до столу зі сметаною — не обов’язково. Вони й так дуже соковиті.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.