Різдвяне печиво «Оченята ангела»

Будь-які свята – це багато смачних страв, делікатесів і десертів. Для кожної господині підготовка столу, особливо, новорічного чи різдвяного – великий клопіт. Тим ціннішими є такі рецепти, які не вимагають значних витрат часу та зусиль на приготування, і запам’ятовуються гостям і близьким вишуканим смаком та оригінальним виглядом. Печиво «Оченята ангела» – саме з таких рецептів випічки. Мінімум інгредієнтів, ніякого клопоту, але смачно і святково. Спробуйте! Воно вам сподобається настільки, що буде на вашому столі не тільки в свята.

Різдвяне печиво «Оченята ангела»

Різдвяне печиво «Оченята ангела»

Інгредієнти для різдвяного печива «Оченята ангела»

  • Борошно — 240 грамів;
  • М’яке вершкове масло — 150 грамів;
  • Яєчні жовтки — 2 шт.;
  • Цукрова пудра — 70 грамів;
  • Цедра лимону;
  • Ванільний цукор — 2 чайні ложки;
  • Варення або джем.

Продукти для різдвяного печива «Оченята ангела»

Продукти для різдвяного печива «Оченята ангела»

Спосіб приготування різдвяного печива «Оченята ангела»

Всі інгредієнти поміщаємо в одну ємність і ретельно перемішуємо.

Отримуємо м’яке тісто. Загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник, як мінімум, на годину. Якщо постоїть довше – нічого страшного.

Замішуємо м'яке тісто

Замішуємо м’яке тісто

Застелаємо деко пергаментом. Дістаємо тісто і ділимо його на шматочки приблизно по 25 г. Можна й менше, як вам зручно. Формуємо з них кульки і розкладаємо на аркуші, трохи притиснувши пальцем.

Потім за допомогою якої-небудь виїмки робимо поглиблення. Робимо це обережно, щоб тісто не тріснуло по краях. Я роблю це скляною пробкою.

Формуємо з тіста кульки і робимо поглиблення

Формуємо з тіста кульки і робимо поглиблення

Відправляємо в попередньо нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15, до легкого зарум’янювання.

Після того, як печиво злегка охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.

Посипаємо спечене печиво цукровою пудрою

Посипаємо спечене печиво цукровою пудрою

Злегка підігріваємо джем (або варення) і акуратно заповнюємо ним поглиблення у печиві. Можна й просто за допомогою маленької ложечки наповнити їх джемом.

Заповнюємо джемом поглиблення у печиві

Заповнюємо джемом поглиблення у печиві

Різдвяне печиво «Оченята ангела» готове!

Різдвяне печиво «Оченята ангела» готове. Смачного!

Різдвяне печиво «Оченята ангела» готове. Смачного!

Якщо любите домашню випічку на свята, обов’язково приготуйте щось з наступних рецептів:

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *