У рецепті запеченої пекінської капусти немає нічого надзвичайного, це елементарно. Капуста, простий соус та приправи — ось і все, що потрібно. Проте я чомусь ніколи його не готувала. Мені, якщо чесно, таке навіть в голову не приходило! З пекінської капусти я робила тільки салати і навіть не розглядала її для запікання. Вирішила спробувати, і виявилось, що це дуже смачно! Запечена пекінська капуста зовні схожа на квітку, тому виглядає доволі цікаво на тарілці. Така закуска підійде, в тому числі, і для пісних днів, коли хочеться урізноманітнити свої буденні страви. Додайте на гарнір гречку, і вийде ідеальна легка пісна вечеря.
Перш за все, пекінську капусту для цього рецепту потрібно правильно обрати. Беріть щільну капусту, де верхні листочки заходять один на інший. У мене в цей раз була не така, тому верхні листочки я трохи втратила та підклала їх під основну частину таких розеток. Нарізаємо пекінську капусту товщиною 2-3 см. При цьому притримуємо пальцями частину, яку відрізаємо.
Готуємо соус. Змішуємо соєвий соус, рослинну олію (соняшникову або оливкову) та мед.
Поливаємо соусом капусту. Зверху посипаємо сухими приправами. Я обрала для цього рецепту прованські трави. Солити не потрібно, вистачить соєвого соуса. Відправляємо капусту запікатись у розігріту до 180 градусів духову шафу на 20 хвилин. Час запікання залежить від вашої духовки.
Запечена пекінська капуста готова!
Спробуйте також наступні рецепти:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.