Овочевий суп — пісний, але ароматний і смачний

Овочевий суп, рецепт якого пропоную вашій увазі в цій статті, можна приготувати з тих продуктів, що практично завжди є під рукою вдома. Картопля, морква, цибуля, часник — основні інгредієнти, а інші овочі можете додавати за бажання. Я в цьому рецепті пісного супу використала ще гарбуз (люблю його у всіх стравах) і корінь селери. Корінь селери — дуже потрібний інгредієнт для пісних бульйонів. Знаю, що багато господинь зовсім не використовують його на кухні. А дарма! Купіть хоч раз, покладіть в холодильник, він може там зберігатися тижнями, і завжди матимете основу для наваристого овочевого бульйону.

Овочевий суп, фото

Овочевий суп — рецепт дієтичного супчику

Інгредієнти для овочевого супу

На 1,5 л води:

  • 3 середні картоплини;
  • приблизно 100 г кореня селери;
  • 1 цибулина;
  • 1 середня морквина;
  • приблизно 100 г гарбуза;
  • 2 зубчики часнику;
  • пару ложок олії для смаження;
  • дві жмені дрібної вермішелі;
  • сіль, спеції — на смак. У мене зі спецій: лавровий лист, духмяний і чорний перець, суміш італійських трав, копчена паприка.

Овочевий суп — рецепт приготування

Починаємо варити овочевий суп з підготовки овочів. Гарно їх миємо. Картоплю, моркву, гарбуз і цибулю — чистимо. Нарізати не потрібно. Від кореня селери відрізаємо шматок приблизно 100 г, шкірку з кореня знімати не варто, достатньо добре помити, так наш пісний суп буде більш наваристим.

В каструлю наливаємо 1,5 літра холодної води (це важливо! для овочевого бульйону потрібна холодна вода на початку варіння овочів), викладаємо туди наші овочі (залишаємо в стороні пів цибулини і пів морквини для зажарки) й пару лаврових листочків, кілька горошин духмяного перцю і два зубчики часнику в лушпинні. Ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, варимо овочевий бульйон приблизно 20 хвилин.

Тим часом підготуємо зажарку для овочевого супу. Цибулю ріжемо дрібно, моркву — на крупну тертушку. В розігріту олію на сковороді викладаємо подрібнені овочі, трохи підсолюємо і смажимо на невеликому вогні до готовності.

Бульйон на овочевий суп готовий, тож дістаємо всі овочі і спеції (лавровий лист, якщо його залишити в бульйоні, надасть йому гірчинку). Крім картоплі, вони нам в цьому рецепті овочевого супу більше не знадобляться. А бульбу перетворюємо на пюре за допомогою товкача і повертаємо в бульйон. Туди ж кладемо і зажарку, і жменю-другу дрібної вермішелі. Ставимо суп на вогонь, солимо, додаємо улюблені спеції і доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь.

Даємо хвилин 10-15 вермішелі дійти готовності в гарячому бульйоні, який якраз за цей час настоїться і зможе розкрити весь свій овочевий аромат і смак. Можемо подавати до столу. Такий пісний овочевий суп найкраще смакує з грінками чи запашним домашнім хлібом.

Приготуйте також:

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.