Салат з броколі та куркою — і поживно, і смачно

Восени, як правило, хочеться салатів більш насичених, більш поживних, ніж влітку. Ймовірно, так ми реагуємо на зниження температури на вулиці. І якщо в спеку нам достатньо для перекусу грінки-другої і порції салату зі свіжих овочів, то в прохолодну пору цього буде замало. В цій статті пропоную приготувати броколі — рецепт смачного і поживного салату з капустою і куркою. Впевнена, він буде вам до вподоби.

salat-z-brokkoli-ta-kurkoyu-05-1024x768-7446548

Салат з броколі та куркою

Інгредієнти для салату з броколі та куркою

  • Куряче філе — 300 г;
  • Капуста броколі — 200 г;
  • Яблуко — 1 шт.;
  • Цибуля червона — 1 шт.;
  • Горіхи — 50 г;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Мед — 1 ч. ложка;
  • Оливкова олія — ​​75 г;
  • Сіль, спеції за смаком;
  • Зелень.

salat-z-brokkoli-ta-kurkoyu-02-1024x768-5239654

Інгредієнти для салату з брокколі та куркою

Спробуйте також нові салати до столу — смачні, корисні і прості  в приготуванні.

Броколі — рецепт салату з куркою

Курку попередньо миємо, висушуємо паперовим рушником та нарізаємо невеликими шматочками.  Відправляємо її на попередньо розігріту з рослинною олією сковороду та підсмажуємо до рум’яної скоринки.  Після цього солимо її.  Я додала додатково в кінці ікру з солодкого перцю.  Пам’ятаєте цей мій рецепт?  Можна просто додати ваші улюблені спеції.

salat-z-brokkoli-ta-kurkoyu-03-1024x768-9780017

Обсмажуємо курку

Тепер займемося броколі (рецепт цього салату, до речі, дозволяє використати замість броколі цвітну капусту, пропорції — ті ж самі). Розбираємо капусту на невеликі суцвіття і також відправляємо на попередньо розігріту сковороду.  Обсмажуємо її пару хвилин, зменшуємо вогонь і вже під кришкою доводимо до готовності.  Це займає ще близько 5 хвилин.  І тільки після цього солимо капусту.

salat-z-brokkoli-ta-kurkoyu-04-1024x768-8176745

Обсмажуємо капусту броколі

Капуста при такому способі приготування прекрасно зберігає свій колір.  Для цього салату я вважаю за краще готувати її до напівготовності, альденте.  Тоді вона прекрасно поєднується з яблуком та цибулею.

Яблуко краще брати кисло-солодких сортів. Видаляємо серединку, нарізаємо тонкими часточками, слайсами.  Цибулю нарізаємо півкільцями.  Що стосується горіхів — я використовувала волоські. Просто трохи підсушила їх та подрібнила.  Але можна брати будь-які доступні вам.

Тепер приступаємо до заправки.  Для цього змішуємо мед, сік лимону, 2 ст. ложки оливкової олії, подрібнений часник і теплу воду.  Добре все збиваємо.

Відправляємо всі складові нашого салату з броколі, рецепт якого, погодьтеся, дуже простий, в красиву салатницю, додаємо зелень і нашу заправку.  Перемішуємо і насолоджуємося прекрасним смаком.

Приготуйте також:

salat-z-brokkoli-ta-kurkoyu-01-1024x768-2652924

Відправляємо всі складові нашого салату в красиву салатницю, додаємо зелень і нашу заправку

Так, саме — насолоджуємося. Адже поєднання овочів та фруктів з ніжною куркою — це насолода! Чи треба говорити, що цей рецепт броколі може прикрасити не тільки звичайну вечерю, а й служити святковою стравою?!

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.