Зацвіла вишня і нагадала мені, що в морозилці ще достатньо ягід і треба встигнути використати їх до появи свіжих. Пиріг з вишнями — ідеальний варіант для цього. Хоча для віденського пирога абсолютно не має значення — використовуєте ви свіжі чи заморожені ягоди. Насправді для цього пирога можна використовувати не тільки вишню, а й інші ягоди. Але, мені здається, ягоди мають бути все ж таки кисло-солодкі. Тому сьогодні зробила такий мікс: 300 грамів вишні та 100 грамів чорної смородини.
Такий ефектний пиріг просто вимагає гарного сервірування. Посуд для цього ви зможете знайти у нашому матеріалі «Гарний посуд — 20 українських майстрів, на яких слід звернути увагу».
Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Якщо є бажання додати ванільний цукор, то додайте його зараз. Після цього по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати.
Далі додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Ретельно перемішуємо.
Ось таке вийшло тісто, як густа сметана.
Дно роз‘ємної форми застеляємо пергаментним папером, змащуємо бортики маслом. Перекладаємо тісто у форму. Зверху викладаємо ягоди. Якщо використовуєте заморожені ягоди, то розморожувати їх попередньо не потрібно.
Духовку попередньо нагріваємо, ставимо форму в духовку при температурі 180 градусів та випікаємо близько 30-40 хвилин, до сухої скіпки. Час буде залежати від можливостей вашої духовки.
Спробуйте також приготувати смачний пісний пиріг з вишнею на швидку руку.
Після охолодження пирога прикрашаємо його цукровою пудрою. Відносно цукру часто виникають питання. У цьому пирозі така кількість цукру дуже добре гармонує з кислинкою фруктів. Якщо будете використовувати більш солодкі фрукти, то кількість цукру можна зменшити. Віденський пиріг з вишнею готовий. Смачного чаювання!
Для затишних чаювань спробуйте також рецепт «Пиріг зі сливами і меренгою», або Мандариновий пиріг, або заливний пиріг з чорницею.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.