Тортилья з начинкою — швидкий перекус

Не знаю як у вас, а у мене бувають дні, в які мені дуу….уже хочеться чогось на кшталт вуличної їжі. Якби я в такий момент замовила піцу, я б з‘їла її всю! Нещодавно я побачила ідею з TikTok (ред. – соціальна мережа, особливо популярна у підлітків) ідею приготування тортильї. Виявляється, там можна побачити не тільки танці та «кривляння», а й цікаві ідеї різної тематики, в тому числі кулінарної. Ця — не проста, а елементарна, при цьому дуже зручна та швидка. За допомогою такого рецепту можна швидко втамувати голод та використати продуктові залишки. Ще одна перевага — рецепт такої тортильї сподобається підліткам. Це те, що вони зможуть приготувати самостійно і з задоволенням з’їсти.

Тортилья з начинкою — швидкий перекус

Тортилья з начинкою — швидкий перекус

Начинка у мене сьогодні не з найкорисніших, проте не поспішайте із висновками. Начинка тортильї може бути будь-якою! Можна замінити ковбаски на курку, а можна, взагалі, зробити вегетаріанський варіант. Особисто мені подобається поєднання начинки саме із сиром, адже він дуже апетитно плавиться. Проте і сир в  тортильї — не обов‘язковий інгредієнт. Авокадо-паста, хумус, будь-який соус та зелень, хрусткі овочі, консервовані кукурудза та горошок, підсмажені морква та цибуля, гриби, риба… Складайте свої улюблені поєднання!

Тортилья з начинкою може бути навіть солодкою. Шоколадна та арахісова паста, банани та інші фрукти, ягоди, горішки… Навіть звучить смачно!

Перегляньте також наші рецепти:

Інгредієнти для тортильї з начинкою

  • мексиканські тонкі коржики-тортильї (продаються в магазинах);
  • ковбаски «Кабаноси»;
  • солодкий перець «Капі»;
  • твердий сир;
  • негостра гірчиця;
  • зелена цибуля.

Тортилья — рецепт приготування

Беремо тортильї — мексиканські тонкі коржики. Я взяла готові (в супермаркеті їх можна зазвичай знайти там, де і лаваш). Можна їх приготувати і самостійно, якщо є бажання та час. Розрізаємо тортильї знизу посередині до центру. Це зручно робити ножицями.

Розрізаємо тортилью знизу до центру

Розрізаємо тортилью знизу до центру

Готуємо начинку. У мене сьогодні ковбаски, солодкий перець «Капі», сир, зелена цибуля та гірчиця. Нарізаємо інгредієнти, сир натираємо на крупній тертушці.

Ділимо візуально коржик на чотири частини. Кожному сектору — свій продукт. Лівий нижній зручно використовувати для соусу, так при згортанні начинка з нього не розсиплеться. Нижній правий — для сиру, так він краще розплавиться. На верхні викладаємо «важкі» продукти.

Загортаємо тортилью. Починаємо з лівого нижнього сектора із соусом, накладаємо його на верхній із ковбасою, потім на сектор із перцем і на сектор із сиром. Виходить такий конвертик. Відправляємо його у бутербродницю, на грильову або звичайну сковорідку. Можна додати трошки олії. Готуємо буквально 5 хвилин, щоб коржик підсмажився, а сир розтанув. Якщо готуєте на сковорідці, то краще обсмажити з двох сторін. Я сьогодні готувала на турбогрилі.

Зробіть також домашні бургери. Це смачно і просто!

Тортилья з начинкою готова. Можна при подачі її розрізати навпіл, щоб було видно шари начинки.

Тортилья з начинкою готова

Тортилья з начинкою готова

Подібні перекуси можна готувати і з лаваша. До речі, у нас на сайті є хороший рецепт лаваша на окропі. А на сніданок можна приготувати з нього яєчний рулет. Експериментуйте!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА