Logo

Тортилья з начинкою — швидкий перекус

Не знаю як у вас, а у мене бувають дні (особливо на карантині), в які мені дуу….уже хочеться чогось на кшталт вуличної їжі. Якби я в такий момент замовила піцу, я б з‘їла її всю! Нещодавно я побачила ідею з TikTok (ред. – соціальна мережа, особливо популярна у підлітків) ідею приготування тортильї. Виявляється, там можна побачити не тільки танці та «кривляння», а й цікаві ідеї різної тематики, в тому числі кулінарної. Ця — не проста, а елементарна, при цьому дуже зручна та швидка. За допомогою такого рецепту можна швидко втамувати голод та використати продуктові залишки. Ще одна перевага — рецепт такої тортильї сподобається підліткам. Це те, що вони зможуть приготувати самостійно і з задоволенням з’їсти.

Тортилья з начинкою — швидкий перекус

Тортилья з начинкою — швидкий перекус

Начинка у мене сьогодні не з найкорисніших, проте не поспішайте із висновками. Начинка тортильї може бути будь-якою! Можна замінити ковбаски на курку, а можна, взагалі, зробити вегетаріанський варіант. Особисто мені подобається поєднання начинки саме із сиром, адже він дуже апетитно плавиться. Проте і сир в  тортильї — не обов‘язковий інгредієнт. Авокадо-паста, хумус, будь-який соус та зелень, хрусткі овочі, консервовані кукурудза та горошок, підсмажені морква та цибуля, гриби, риба… Складайте свої улюблені поєднання!

Тортилья з начинкою може бути навіть солодкою. Шоколадна та арахісова паста, банани та інші фрукти, ягоди, горішки… Навіть звучить смачно!

Перегляньте також наш рецепт Боул із булгуром, яйцем та слабосоленою рибою.

Інгредієнти для тортильї з начинкою

  • мексиканські тонкі коржики-тортильї (продаються в магазинах);
  • ковбаски «Кабаноси»;
  • солодкий перець «Капі»;
  • твердий сир;
  • негостра гірчиця;
  • зелена цибуля.

Спосіб приготування тортильї з начинкою

Беремо тортильї — мексиканські тонкі коржики. Я взяла готові (в супермаркеті їх можна зазвичай знайти там, де і лаваш). Можна їх приготувати і самостійно, якщо є бажання та час. Розрізаємо тортильї знизу посередині до центру. Це зручно робити ножицями.

Розрізаємо тортилью знизу до центру

Розрізаємо тортилью знизу до центру

Готуємо начинку. У мене сьогодні ковбаски, солодкий перець «Капі», сир, зелена цибуля та гірчиця. Нарізаємо інгредієнти, сир натираємо на крупній тертушці.

Ділимо візуально коржик на чотири частини. Кожному сектору — свій продукт. Лівий нижній зручно використовувати для соусу, так при згортанні начинка з нього не розсиплеться. Нижній правий — для сиру, так він краще розплавиться. На верхні викладаємо «важкі» продукти.

Загортаємо тортилью. Починаємо з лівого нижнього сектора із соусом, накладаємо його на верхній із ковбасою, потім на сектор із перцем і на сектор із сиром. Виходить такий конвертик. Відправляємо його у бутербродницю, на грильову або звичайну сковорідку. Можна додати трошки олії. Готуємо буквально 5 хвилин, щоб коржик підсмажився, а сир розтанув. Якщо готуєте на сковорідці, то краще обсмажити з двох сторін. Я сьогодні готувала на турбогрилі.

Тортилья з начинкою готова. Можна при подачі її розрізати навпіл, щоб було видно шари начинки.

Тортилья з начинкою готова

Тортилья з начинкою готова

Подібні перекуси можна готувати і з лаваша. До речі, у нас на сайті є хороший рецепт лаваша на окропі. Експериментуйте!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА