Logo

Японський сендвіч з яйцем, або Що приготувати з крашанок після Великодня?

Якщо ви, як і я, любите фарбувати багато яєць на Великдень, то вам, напевне, знайома ситуація, коли по одній крашанці кожен з’їв, а потім усі переходять до інших смаколиків. Виникає питання — що приготувати потім з відвареними яйцями? В Інтернеті я натрапила на дуже популярні в Японії яєчні сендвічі. Їх продають там навіть у супермаркетах, бо вони ідеальні для перекусу протягом робочого дня. Особливих секретів у такому рецепті сендвічів немає, проте, мені здається, що це дуже зручний варіант для багатьох випадків. У великодні свята такий перекус можна взяти із собою на природу або на дачу. Також японський сендвіч може замінити традиційну яєчню на сніданок. Сам по собі він дуже поживний, проте, я думаю, що до нього обов’язково треба додати на тарілку овочі та зелень.

Японський сендвіч з яйцем, або Що приготувати з крашанок після Великодня?

Японський сендвіч з яйцем, або Що приготувати з крашанок після Великодня?

Оригінальний японський сендвіч з яєчним салатом складається з трьох основних інгредієнтів: молочний хліб, яйце та японський майонез. Японський майонез відрізняється від європейського не сильно, він трохи легший та менш калорійний. Звісно, я не пропоную шукати такий майонез та японський молочний хліб спеціально. Ми адаптуємо японський сендвіч до українських реалій.

Я намагаюсь уникати у стравах майонезу, тому його також пропоную замінити більш корисним варіантом. У мене сьогодні це лагідна гірчиця у поєднанні із йогуртом без цукру та додатків. Ви можете зробити домашній майонез або ж інший соус. До японського сендвіча сьогодні додамо ще й зелень та сир для смаку.

Інгредієнти для японського сендвіча з яйцем

  • тостовий хліб;
  • яйця;
  • майонез або його замінник (у цьому рецепті гірчиця + несолодкий йогурт);
  • зелень та твердий сир (за бажання);
  • сіль, перець.

Кількість інгредієнтів на одну порцію залежить від розміру тостового хлібу. На два сендвічі мені знадобилось два відварених яйця для салату + одне для сервірування.

Спосіб приготування японського сендвіча з яйцем

Відварюємо яйця в круту. Якщо використовуємо готові яйця не після Великодня, за бажання можна зробити два види яєць: в круту (для салату) та із більш кремовим жовтком — ті, які ми покладемо на хліб половинками для прикрашання.

Відварюємо яйця

Відварюємо яйця

На кожен тост  залишаємо по половинці цілого яйця (або по дві, якщо хліб великий). Іншу частину яєць розминаємо виделкою.

Додаємо до яєць соус, сіль та перець за смаком, за бажання натираємо сир та подрібнюємо зелень (я взяла кріп). Перемішуємо інгредієнти.

Беремо тостовий хліб, обрізаємо два боки (це для сервірування та зручності, можна цього і не робити). На одну частину тостового хліба викладаємо половинку яйця, зверху додаємо салат, накриваємо другою частиною та трошки притискаємо.

Розрізаємо тост посередині. Це робиться для зручності та для естетичності. Зверніть увагу на розташування яйця на тості з фото, я розрізала між обрізаними краями. Якщо хліб більший за розміром,  можна покласти дві половинки яйця та розрізати на три частини.

Готово!

Японський сендвіч з яйцем готовий

Японський сендвіч з яйцем готовий

Я зустрічала варіант таких сендвічів і без половинок яєць, просто із яєчним салатом, але мені подобається варіант саме такої подачі. Якщо для вас в одному сендвічі забагато яєць, можна також спробувати залишити половинки, а замість салату покласти іншу начинку, наприклад, соус із авокадо.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА

Попередня стаття
Троянда Parfum de L’Hay