Яєчний рулет з сиром в лаваші

Яєчний рулет із соусом песто в лаваші — рецепт за мотивами соціальної мережі ТікТок, де він вже давно став популярним. Звичайно, варіацій його приготування існує безліч, я обрала той, який мені сподобався найбільше. Варіант цієї страви з лавашу з яйцем і сиром мені здається дуже вдалим, адже поєднує у собі поживність, користь та цікавий смак. Тому, на мій погляд, буде ідеальним вибором для сніданку. Звісно, інгредієнти можна варіювати на свій смак, ніяких обмежень немає. Одразу скажу, що якщо вас у переліку лякає соус песто, як не завжди доступний продукт, смачний рулет можна зробити і без нього. Можливо, ви навіть створите свій рецепт, який стане вашим фірмовим сніданком для усієї родини. Впевнена, багато хто оцінить цю просту страву!

Яєчний рулет, фото

Яєчний рулет з сиром в лаваші

Інгредієнти для страви з лавашу на сніданок

  • 2 курячих яйця;
  • зелень;
  • 2-3 томати чері;
  • крем-сир;
  • твердий сир;
  • тортилья або лаваш;
  • 1-2 ч. л. соусу песто (можна обійтися без нього).

Яєчний рулет із соусом песто в лаваші — рецепт

Збиваємо яйця виделкою у тарілці. Можна залишити їх цілими, але тоді прослідкуйте, щоб вони розтеклись по усій сковорідці й створили рівномірний шар. Нарізаємо зелень та декілька томатів чері.

Нам знадобиться круглий лаваш або тортилья. Якщо готовий радіус завеликий для вашої сковорідки, відріжте зайве ножицями. Для демонстрації рецепту обрізки я відклала в бік, проте в домашньому приготуванні ви можете їх покласти під основний шар лавашу у рулет, щоб зберегти продукт. Намазуємо лаваш крем-сиром.

Приступаємо до безпосереднього приготування цієї смачної страви з лавашу. На теплу сковорідку кладемо соус песто, прогріваємо та додаємо яйця. Розподіляємо по сковорідці, щоб не було розривів. Зверху додаємо зелень, овочі та сир. Залишаємо на пару хвилин, щоб яєшня «схопилась».

Зверху викладаємо лаваш сиром донизу, через декілька хвилин перегортаємо за допомогою великої тарілки.

Загортаємо у рулет та повертаємо його на сковорідку, тримаємо з кожної сторони ще декілька хвилин, щоб лаваш підрум‘янився. Готово!

Приготуйте також:

Яєчний рулет, фото

Яєчний рулет із соусом песто в лаваші готовий

Як бачите, рецепт простий, тому дозволяє створювати власні варіації. Соус песто, наприклад, можна додавати не до яєць, а змастити їм лаваш, а якщо його немає в холодильнику,  взагалі обійтись без нього. Зелень, овочі та сир також можна змінювати за наповненням, проте враховуйте, що млинчик потрібно буде перегортати, тому занадто рясна начинка може випадати.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.