Мені дуже подобається цей рецепт бананового пирога за швидкість приготування і мінімальний набір продуктів. Печеться він півгодини, тісто зробити можна за пару хвилин, аромат при випіканні неймовірний — однозначно ідеальна випічка до чаю на кожен день. А якщо врахувати той факт, що він абсолютно пісний, бо з жирів — лише рослинна олія, то це ще й «свято» для вегетаріанців чи людей, що дотримуються посту. Якщо у вас знайдеться вдома пару бананів, приготуйте банановий кекс вже сьогодні. Він вам не зможе не сподобатися!
Перш ніж почати готувати пісний кекс з бананами, включіть духову на 180°С. Поки ви будете робити тісто, вона якраз нагріється до потрібної температури. Тісто робиться дуже швидко, буквально 2-3 хвилини. Розминаєте в тарілці банани виделкою в пюре.
Додаєте олію, цукор і кунжут. Перемішуєте.
Потім всипаєте в місткість борошно, зверху на нього – корицю, соду і розпушувач.
Приготуйте також кекс з фініками. В ньому майже нема цукру, а на смак він, як шоколадний.
Ложкою гарно перемішуєте всі інгредієнти. Я ж казала, що це швидкий рецепт кекса!
Потім беремо форму і робимо для неї «французську сорочку», або вистеляємо пекарським папером. «Французська сорочка» — це змастити форму вершковим маслом, а зверху припудрити борошном. Щоб видалити зайве борошно, яке налипне на стінки форми, треба її перекинути догори дном і трохи стукнути зверху.
Викладаємо тісто для бананового кексу у форму і ставимо у духовку. Випікаємо таку домашню пісну випічку приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Вже хвилин за 20 у вашому домі буде такий аромат…
Коли дістанете банановий кекс з духовки, одразу виймайте його з форми, посипте цукровою пудрою (хоча це і не обов’язково) і дайте хвилин 10 охолонути. Якщо розрізати його ще гарячим, він може поламатися. Але на смак це не вплине — буде все одно смачно!
Кунжут в пісному кексі можна замінити на інші корисні добавки — родзинки, насіння чіа, соняшника, подрібнені горіхи і т. д. Я люблю цей кекс спекти ввечері, щоб зранку мені було з чим покавувати. На наступний день він ще смачніший!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.