Салат з курячою печінкою, яйцями і кукурудзою

Цей салат з курячою печінкою я почала готувати відносно недавно, але він так полюбився моїй родині, що вже пару місяців як ця страва обов’язкова на моїй кухні раз на тиждень. Звичайно, він дуже смачний. Несмачні рецепти ми не публікуємо 🙂 Але я особисто полюбила його за те, що це салат без майонезу, бо я заправляю його сметаною і гірчицею. І, крім цього, це найпростіший спосіб приготувати якусь страву з печінки, яка дуже корисна, але процес її приготування мені зазвичай задоволення не приносить. Сподіваюся, цей печінковий салат сподобається і вам.

салат з печінкою курячою

Салат з курячою печінкою, яйцями і кукурудзою

Інгредієнти для салату з печінки курячої

  • куряча печінка — 500-600 г;
  • кукурудза консервована — 1 баночка (340 г);
  • 3-4 середні мариновані чи солоні огірочки:
  • 1\2 середньої цибулини;
  • 1 середня морквина;
  • олія для смаження овочів;
  • 4-5 курячих яєць;
  • сіль, чорний перець — на смак;
  • для заправки приблизно 100 г сметани та 1 ст. ложка негострої гірчиці (соусу). Можна використати майонез, але мені подобається цей салат без майонезу.

салат з печінкою курячою рецепт

Інгредієнти для салату з печінки курячої

Салат з печінкою курячою — рецепт приготування

Власне зі «складного» в приготуванні цього салату — відварити печінку і порізати кубиками чи соломкою, як кому подобається, всі інгредієнти. Попередньо я не завжди замочую печінку в холодній воді, бо інколи починаю готувати салат одразу, як принесу свіжу курячу печінку з магазину.

Гарно промиваю її проточною водою і цілими шматочками кидаю в окріп. Вода — не солона! Солити будемо всі інгредієнти салату разом після того, як їх поєднаємо в салатнику. Після закипання варю печінку для салату 5 хвилин. Цього достатньо, щоб вона проварилася. Навіть якщо в гарячому вигляді печінка буде виглядати «альденте»,  в процесі вистигання — дійде до готовності.

Якщо бажаєте, можна варити печінку і довше — до 10 хвилин. Переварена печінка втрачає ніжність і, відповідно, салат з печінкою курячою буде не такий смачний.

Чи треба обрізати плівки на печінці перед тим, як відварити її на салат? Я цього не роблю ніколи. Жовчний (такий зелененький овальний мішечок посередині курячої печінки), як правило, видаляють ще виробники, якщо вам трапився — видаліть перед варінням.

А ось плівка після відварювання печінки практично зникає. Якщо десь лишиться великий шматок, її простіше видалити з відвареної печінки.

Спробуйте також нові салати до столу.

Поки печінка вариться і охолоджується, ставимо варити яйця круто і готуємо цибулю і моркву. Дрібно ріжемо цибулю ножем і — на крупну тертушку — моркву, викладаємо овочі на сковорідку, змащену олією, трохи підсолюємо і підсмажуємо до готовності.

Овочі якраз можна на сковорідці підсолити, так морква пустить трохи соку і на смаження витратиться менше олії.

салат з печінкою курячою рецепт

Нарізаємо кубиками інгредієнти салату

Викладаємо в миску смажені овочі і нарізаємо кубиками інгредієнти салату — огірки, яйця, охолоджену печінку. Додаємо кукурудзу (маринад зливаємо, він в салаті не потрібен), солимо, перчимо — на смак, і заправляємо салат з курячою печінкою сметаною і гірчичним соусом. Якщо салат без майонезу — тема для вас неактуальна, заправляйте майонезом.

Подаємо до столу з тостами чи грінками. Цей салат такий поживний, що може слугувати окремою стравою на вечерю.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА