Салат з буряка на зиму

Прийшов час збирати врожай буряка для зимового зберігання. Дрібні плоди зберігатися будуть погано, тому їх краще переробити. Наприклад, зробити консервований салат з буряка на зиму. Для тих, у кого врожай буряка вдався, а можливості для зберігання немає, така заготовка також прийде на допомогу. Адже невеличкі баночки пристороїти на зберігання значно легше, ніж мішок буряку.

Салат з буряка на зиму

Салат з буряка на зиму

Інгредієнти для салата з буряка на зиму

  • Буряк — 1 кг;
  • Сіль — 1 ст. ложка;
  • Цукор — 1 ст. ложка;
  • Оцет яблучний — 60 мл;
  • Вода для маринаду – 1 л;
  • Перець чорний — 0,5 ч. ложки;
  • Лавровий лист;
  • Гвоздика — 2 шт.

Інгредієнти для салата з буряка на зиму

Інгредієнти для салата з буряка на зиму

Спосіб приготування салата з буряка на зиму

Для цього салату знадобиться варений буряк. Тому у буряків обрізаємо бадилля та коріння, миємо та відварюємо. Оскільки буряк молодий та маленький, то у мене процес відварювання буряка забрав 25 хвилин, не більше. Кладемо щойно зварений буряк в холодну воду до повного охолодження. Шкурка після такого охолодження овоча знімається дуже легко.

Салат з буряка на зиму за цим рецептом можна використовувати для приготування вінегрету, салату з оселедцем, тому краще одразу нарізати відварений буряк невеликими кубиками.

Дуже гарний спосіб зберегти буряк на зиму – зробити борщову заправку! Спробуйте, вона збереже вам взимку багато часу при приготуванні борщу.

Але яакщо ви плануєте з консервованого буряка взимку робити оселедець під шубою, наприклад, то можна буряк для консервації нарізати і великими шматочками, а вже після відкриття баночки надати йому потрібний розмір — натерти на тертушці.

Нарізаємо буряк

Нарізаємо буряк

Тепер приготуємо маринад. Для цього в киплячу воду додаємо сіль, цукор, вибрані спеції. Даємо покипіти 5 хвилин. Можна після цього видалити лавровий лист, він уже віддав весь аромат, і класти його в баночки до буряка на зиму не потрібно.

Тепер додаємо наш буряк до маринаду та доводимо вміст каструлі до кипіння. Краще це робити при закритій кришці. Після цього додаємо оцет і даємо прогрітися ще хвилини 2.

Готуємо маринад

Готуємо маринад

Розкладаємо наш салат з буряка на зиму в заздалегідь простерилізовані баночки та закриваємо його кришками. Перевертаємо, укутуємо та залишаємо до повного охолодження.

Розкладаємо готовий салат з буряка по баночкам та закриваємо

Розкладаємо готовий салат з буряка по баночкам та закриваємо

Колір у салата вийшов дуже гарний, насичений. Використовувати такий буряк можна і як самостійну страву, і для приготування різноманітних закусок з буряком.

Спробуйте також «Осінній салат з баклажанів до м`яса»

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Метки: . Закладка Постоянная ссылка.